Nûby Anti-koliekfles tegen krampjes

Kleine Liz heeft een aantal weken de Nûby Anti Koliekfles getest. Geplaagd door buikkrampjes was drinken voor Liz niet prettig. Papa en mama zochten dan ook naar verschillende oplossingen waaronder een aantal verschillende flessen. Zal deze fles van Nûby helpen om het drinken voor Liz te veraangenamen?nuby, krampjes, babyvoeding, flesvoeding

Dat de fles er leuk uitziet met haar vrolijk gekleurde aapjes is een feit. Maar een mooie fles is nog geen oplossing voor darmkrampjes. En deze zijn bij onze kleine tester een pijnlijk feit. Het is wel even wennen om met de Anti-koliek fles te werken. Want de Nûby fles voldoet niet aan een normale standaard fles zoals we ze kennen.

De anti-koliekfles van Nûby is in feite een omhulsel zonder bodem. Op het eerste gezicht ziet dit er ‘raar’ uit. In dit omhulsel hang je een plastic zakje dat op het eerste gezicht nog het meest doet denken een afgerold condoom. Niet iets waar je normaal gesproken mee bezig bent als je een fles aan het klaar maken bent. Aan de bovenzijde van de zakjes zit een verdikte rand die je gemakkelijk in de fles ‘hangt’. Het zakje is gemaakt van flexibel en stevig plastic. Hierdoor blijft het zakje in de fles zijn vorm behouden, ook als deze gekanteld wordt. Nu is deze ‘rare’ fles klaar om gevuld te worden met melk.

nuby, krampjes, babyvoeding, flesvoeding

Het vullen van het plastic zakje gaat heel eenvoudig. Door de melk in het zakje te gieten. Houd er wel rekening mee dat de melk warm is, want opwarmen in de magnetron kan niet! Daarnaast is het vullen van het zakje met water en poeder niet handig aangezien het schudden met de Nûby fles niet gaat. Je moet dus je voeding bereiden in een andere fles, verwarmen en daarna overgooien. Maar de mama van Liz ziet dit niet als een onoverkomelijk probleem “Als de krampjes maar verminderen. Als je ziet dat je kindje zich ongemakkelijk voelt en pijn heeft, dan voel je je zo machteloos.”

nuby, krampjes, babyvoeding, flesvoeding

De fles is klaar voor gebruik. Volgens de mama van Liz werkt hij prima, vooral de speciale speen die zo is gevormd dat hij nog het meest doet denken aan een ‘echte’ borst. Hij sluit prima rond het mondje van Liz waardoor valse lucht happen moeilijker wordt. Het drinken gaat rustig en gestaag. Hierdoor hoeft Liz tussendoor minder naar adem te happen. Tijdens het drinken wordt het plastic zakje langzaamaan vacuüm gezogen. Je ziet het zakje langzaam in elkaar gaan, zonder dat het inzakt. Niks geen bubbeltjes en bellen in de fles.

nuby, krampjes, babyvoeding, flesvoeding

Na twee weken intensief gebruik is zowel de mama als Liz enthousiast over de Nûby Anti-koliek fles. “Liz drinkt rustiger, hapt minder lucht en ze heeft hierdoor minder last van krampjes. Kortom: de fles doet precies waar hij voor gemaakt is. Wij zijn enthousiast en blijven de fles zeker gebruiken.”

Nûby antikoliek fles | inhoud 180 ml | € 9,99 | De navulverpakking – 50 plastic zakjes |  € 9,99 | verkrijgbaar bij Het Rietje | Meer informatie Nûby

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: