Nuby Natural Touch SoftFlex | overgang van borst- naar flessenvoeding

De Nûby Natural Touch SoftFlex is de ideale fles wanneer je overgaat van borst- naar flessenvoeding. Deze uitdaging gaan wij graag aan en onderwerpen de SoftFlex fles dan ook aan een Love4Kidz test. Zal deze soepele siliconen fles inderdaad de borst het dichts benaderen en ons testertje op het verkeerde been zetten?

De Nûby Natural Touch SoftFlex is een volledig siliconen fles. Dit is even wennen, want de fles is hierdoor zacht en flexibel. Maar is een borst ook niet flexibel en zacht? Ook de vorm van de speen doet denken aan de borst en haar tepel. Daarbij komt dat je tijdens het drinken zacht in de fles kan knijpen om het voeden te stimuleren. Allemaal punten die zo logisch klinken dat je je afvraagt, waarom er niet alleen maar siliconen flessen bestaan. Maar werkt de fles ook?

Ons kleinste Love4Kidz testertje mag de Nûby fles uitproberen. Om het beste testresultaat te krijgen, zal hij de borst en een S-fles van Difrax  afwisselen met de Nûby SoftFlex fles.

Nuby Soft Flex siliconen fles Difrax

De overgang gaat verrassend soepel. Alsof de kleine man nooit een andere fles heeft gehad. Wel heeft onze schrokop meer moeite met het leegdrinken van zijn Nûby SoftFlex fles. Hierdoor duurt het voeden ineens een aantal minuten meer. Doet meneer het met de Difrax fles in 15 minuten, de Nûby neemt al snel 30 minuten in beslag. Dit doet mij in eerste instantie gemakkelijker naar zijn oude fles grijpen, maar is dit verstandig?

Nuby Soft Flex siliconen fles Difrax

Navraag bij het consultatiebureau wijst uit dat de 30 minuten die Simon bij de Nûby nodig heeft een prima aantal minuten is voor het leegdrinken van de fles. Hierdoor krijgt een kindje meer een verzadigd gevoel en zal het minder snel wakker worden voor een nieuwe voeding komen. Ideaal als je kleintje nog moet leren ‘doorslapen’. Precies de fase waarin Simon zich nu bevindt. Gewoon door gaan met testen dus!

De speen vormt zich tijdens het drinken ideaal langs het mondje waardoor er minder lucht meegezogen wordt. Dit voorkomt opgeven en spugen. Simon laat na het drinken wel een stevige boer en het spugen is gereduceerd tot een mondje terug. Door de soepele fles is het gemakkelijk om je kindje te stimuleren te blijven drinken. Bij het bijna in slaap vallen kun je lichtjes in de fles knijpen zodat je kindje wordt gestimuleerd te blijven drinken. Ook Simon vindt het prima om zo nu en dan een beetje geholpen te worden met ‘zuigen’. Het is ook een hele klus voor een klein mannetje van 4 weken. Let wel op dat je kindje blijft drinken. Te enthousiast knijpen in de fles kan er voor zorgen dat je kindje zich verslikt.

Nuby Soft Flex siliconen fles Difrax

De speen lijkt voldoende op een borst om de overgang van borst- naar flesvoeding of als je beide manieren wilt afwisselen te vereenvoudigen. De speen is gevormd naar een tepel inclusief reliëf op het brede gedeelte. Dit tezamen met de zachte siliconen fles zorgt voor een ideale ‘tussenfase’ fles. Ons testertje merkte relatief weinig van het feit dat hij een ‘testfles’ krijgt.

Nuby Soft Flex siliconen fles Difrax

Groot verschil met de Difrax fles is dat je bij de Nûby de ring niet hoeft los te draaien om vacuüm drinken te voorkomen. Dit is even wennen, waardoor Simon de eerste twee flessen met een natpak eindigde. Maar al doende leert men en bij fles nr. 3 waren zowel mama (zonder spuugvlekken) en Simon droog.

Mama en Simon geven de Nûby Natural Touch SoftFlex fles een welverdiende 8.

Het schoonmaken van de Nûby SoftFlex is eenvoudig. Gewoon in een sopje of de bovenste plank van de vaatwasser.
Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op Nûby of ga naar de Facebookpagina van Nûby Natural Touch

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: