OH ! Een boek vol geluid | een net even anders boek

De titel van OH ! Een boek vol geluid spreekt mij niet gelijk aan, maar de achterkant wekt toch mijn interesse. ‘Dit is een geluidenboek: zet je vinger op de pagina en … luister goed wat er gebeurt!’. Dat betekent dat het meer is dan een geluidenboek. En ja, ik ben nieuwsgierig geworden wat er gebeurt. 

OH ! Een boek vol geluid is geschreven en geïllustreerd door Hervé Tullet bekend van de boeken ‘Een boek’, ‘Kleuren’ en ‘Speel je mee?’ Allemaal boeken met opvallende kleurencombinaties waardoor ze in elke boekenkast opvallen. Naast de kleuren, valt ook de kunstzinnige manier van omgaan met een thema op. OH ! Een boek vol geluid is hierop geen uitzondering. Naast de vrolijke kleuren en de simpele, maar doeltreffende illustraties is ook dit boek net even anders.

Oh een boek vol geluid kinderboek love4kidz

Een boek vol geluid, maar dan anders

Hoezo anders? Het boek dat vol geluid zou moeten zitten … bestaat eigenlijk uit je eigen stem. Een prachtig idee van Tullet om een kind helemaal in het boek te trekken met een heel simpel verhaaltje. Maar het werkt.

De eerste pagina is gelijk een goede manier om je kindje mee te laten doen zonder dat het doorheeft dat het boek geen enkel geluidje gaat maken, behalve dan het geluid uit de eigen mond. “Hallo vriendje speel je mee? Zet je vinger op de cirkel en zeg OH!” … Kleine man zet gelijk enthousiast zijn vinger op de blauwe stip en zegt “OH!”. “Goed zo.” zegt het boek “Zet je vinger nu op de kleine cirkel en zeg heel zachtjes OH!”. Kleine man zet weer enthousiast zijn vingertje op de kleinere stip en fluistert “oh!”. Daarna moet hij zijn vinger op de grote cirkel zetten en heel hard OH! roepen. Gehoorzaam doet hij alles wat ik van de pagina’s voorlees. Zelfs als hij de OH’s moet tellen of een liedje moet maken met OH!. Een droevige OH!, een schaterlachende OH!. En ook de introductie van AH! gaan allemaal heel gemakkelijk en vol enthousiasme.

oh een boek vol geluid kinderboek love4kidz

oh een boek vol geluid kinderboek love4kidz

Creatief met geluid

Geen enkele keer vraagt zoonlief waar de geluiden nu blijven. Op de een of andere manier is hij gevangen door zijn eigen stem en wat hij daar allemaal mee kan. En dat met alleen maar OH! en AH! … Ik ben onder de indruk. Zeker omdat er in het boek vol geluid eindelijk eens geen batterijtje zit dat voor heel veel lawaai en onnodig geluid zorgt. Dit boek vol geluid nodigt uit om je eigen creativiteit te onderzoeken. Hoe huil je in oh, hoe lach je in oh, hoe zing je in oh … hoe klinken auto’s in oh.

oh een boek vol geluid kinderboek love4kidz

oh een boek vol geluid kinderboek love4kidz

Nieuwsgierig naar meer boeken? Die vind je hier

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: