One2track gps horloge | Omdat je soms wilt zien waar ze zijn

Niet weten waar iemand is, het lijkt iets uit een ver verleden. Tegenwoordig zijn we door de mobiele telefoon overal bereikbaar en zichtbaar. Ongemerkt raak je er aan gewend dat je makkelijk te vinden bent. Maar hoe zit dat met mijn kinderen? Weet je altijd waar ze zijn? Nu ze groter en zelfstandiger worden, merk ik dat ik er een nieuwe zorg bij krijg: zijn mijn kinderen veilig?

Een (over)bezorgde ouder? Zo heb ik mezelf nooit gezien. Vol vertrouwen stuurde ik mijn kinderen de wereld in. Ga het maar ontdekken. Natuurlijk hield ik ze in de gaten en wist ik waar ze waren. Maar ze moesten wel het gevoel krijgen dat mama ze vertrouwt. Nu, met twee tieners in huis merk ik dat het vertrouwen in hun kunnen niet is veranderd, maar dat er een onzekere factor bij is gekomen: de onbekende andere.

Natuurlijk waren die er vroeger ook, maar toen kwamen mijn kinderen voor het donker binnen. Nu fietst dochterlief ’s ochtends voor zonsopkomst richting school en gaat ze ’s avonds in het donker naar haar dansles. Op de fiets, alleen of met een groepje meiden. Ik vind het spannend en de onbekende ligt opeens meer op de loer.

Het moment dat dochterlief de fiets opstapte om ’s avonds naar dansles te rijden, kreeg ik het benauwd. Zou het goed gaan? Was ze veilig? Ging ze waar ze moest zijn? Heel raar, maar die onrust heb ik gehouden tot ze een gps horloge van One2track ging dragen. Met dit horloge kan ik haar niet alleen ‘tracken’ (zien waar ze is), maar kan ze mij in geval in nood met 1 druk op de knop bereiken. Ik haalde opgelucht adem … en nu gaat met zoonlief hetzelfde losmaken beginnen.

one2track gps horloge love4kidz

one2track gps horloge love4kidz

Ook zoonlief gaat nu op stap met vrienden en is vaak niet voor het donker thuis. Niet gek met de winter voor de deur, maar wel spannend voor mij als moeder. Raar, want overdag is het net zo spannend. Alleen ik voel dat anders. Sindskort draagt hij dan ook een horloge van One2track. Een stoer zwart exemplaar dat naast een gps tracker ook een gewoon horloge is. Ideaal want nu kan hij mooi zelf de tijd in de gaten houden en op tijd thuis komen. Daarnaast kan ik via mijn smartphone zien waar zijn locatie is, hem een sms berichtje sturen of bellen. Ideaal, want zo weet ik niet alleen waar hij uithangt. Ook kan hij mij bereiken mocht er iets aan de hand zijn. Dit hoeft niet gelijk iets ernstigs te zijn, ook vertellen dat je iets later bent kan gemakkelijk via de telefoon.

Hoe werkt het One2track gps horloge?

Het gps horloge komt in een mooie verpakking binnen. Nadat we het horloge – met het bijgeleverde snoertje – opladen, plaatsen we de sim-kaart. Nu moet je twee dingen doen: De app One2track downloaden voor het bedienen van het horloge én de app one2mobile downloaden voor het beheren van je prepaid-tegoed op de simkaart van het horloge. One2track heeft haar eigen simkaarten ontwikkeld. Deze zijn niet alleen goedkoper in gebruik, maar werken in heel Europa tegen hetzelfde tarief. Het horloge maakt gebruik van zendmasten van zowel KPN als T-mobile. Dit zorgt voor een stabiel bereik. Beide apps zijn gratis. Stap voor stap leidt de handleiding je door de aansluiting heen. Je vult alle gegevens in van je kind en van jezelf en in een mum van tijd is het horloge up and running. Super handig, want je kan er gelijk mee aan de slag.

Je kan na aanmelding een telefoonboek invullen dat met één druk op de knop te bedienen is. Daarnaast kan je een stappenteller activeren. Aan de zijkant van het horloge zit een SOS-knopje. Hieronder kan je een drietal nummer invoeren. Met één druk op de knop bel je het eerste nummer in je lijstje. In ons geval ben ik dat. We testen de knop en ja hoor, mijn telefoon gaat over. Ik hoor de stem van zoonlief luidt en duidelijk. Ik haal opgelucht adem.

one2track gps horloge love4kidz

Verder werkt het horloge als een normaal horloge. Je kan via het digitale scherm gemakkelijk de tijd en de datum van aflezen. Daarnaast zie je in de linker onderkant 3 icoontjes knipperen: het telefoonboek, de sms-knop en de stappenteller. Door naar links te swipen kan je de icoontjes bekijken. Het telefoonboek vul je met belangrijke telefoonnummers en van hieruit kan je gelijk bellen. De sms-knop verschaft toegang tot je sms. Belangrijk te weten is dat je wel geschreven smsjes kan ontvangen, maar alleen gesproken smsjes kan verzenden. De stappenteller is een leuk extraatje. Zo kan je bijhouden of je wel genoeg beweegt. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.

one2track gps horloge love4kidz

one2track gps horloge love4kidz

Het uiterlijk van het horloge vindt zoonlief helemaal te gek. Het is een stoer horloge met een siliconenbandje. Het ziet er uit als een normaal digitaal horloge en de knopjes zijn klein en bijna niet zichtbaar. Hierdoor voelt het niet alsof je een tracker om je arm hebt. Ook de heldere kleuren van het scherm is een pré. Hiermee kan je heel snel zien wat je wilt weten. Daarnaast is het een vrolijk en hip scherm.

one2track gps horloge love4kidz

Mij geeft het horloge het gevoel van de Knight Rider in real life. Een cool horloge waarmee je kan bellen. Hoe cool is dat …. En voor mama een gerust gevoel dat ik kan zien waar je bent. Gewoon omdat het onze grootste schat is, waar we heel zuinig op zijn.

Hoe werkt de app op Smartphone

Voor mij als ouder is het horloge een prachtige uitvinding, maar is de app ook handig in gebruik? Het eerste waar ik tegen aanloop is het downloaden van twee apps. Je hebt de app voor het bedienen van het horloge en een app voor het beheren van je prepaid-tegoed op de simkaart van het horloge. Het duurde even voor ik daar achter was. Echter het invullen van de gegevens is kinderlijk eenvoudig en in een mum van tijd gebeurd. Ideaal! Ik hou van makkelijk in te vullen vragenlijsten. Toen beide apps waren geactiveerd zag ik gelijk waar het horloge (en dus mijn zoon) uithing. Het kaartje liet tot op de straat nauwkeurig zijn locatie zien. Hoe gaaf! Natuurlijk ga ik niet elke seconde van de dag checken of zoonlief is waar hij zegt dat hij is. Maar mocht hij een avond te laat zijn, dan is het toch een fijn gevoel dat je even kan kijken waar hij uithangt. Daarnaast kan ik tevens zien of zijn batterij nog is opgeladen (handig!) en kan ik met een druk op het icoontje van de telefoonhoorn z’n horloge bellen.

one2track gps horloge love4kidz

Conclusie

Als ouder geeft het mij een bijzonder rustig gevoel dat mijn kind veilig en vindbaar is als hij de buitenwereld met veel zelfvertrouwen tegemoet treedt. Hij weet dat mocht er wat zijn, ik bereikbaar ben en vis versa is dat net zo. Wel hebben we duidelijke afspraken dat we niet om ‘niks’ gaan bellen of sms-en. Ook het checken waar hij uithangt beperk ik echt tot het moment dat ik me zorgen maak over tijd van thuiskomst. Gelukkig is dat tot dusver alleen maar voorgekomen omdat hij weer eens de tijd is vergeten. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat het me enorm oplucht als ik op de kaart een pijltje richting huis zie komen. “Gelukkig, het was maar de tijd die hem vasthad”.

Specificaties van onze One2track gps horloge

 • Kinderen vanaf 6 jaar
 • 3 weg positionering; gps/gprs/wifi
 • fullcolor LED touchscreen
 • minimale polsmaat: 10 cm
 • afmeting behuizing: 45x35x15mm
 • Nederlandse app & online platform
 • Plug en Play inclusief prepaid simkaart
 • €92,95

Meer weten over dit horloge? Kijk dan op de website van One2track Meer inforamtie over de speciale One2track simkaarten en tarieven kan je hier vinden.

one2track gps horloge love4kidz

Consumentenbond

Onlangs is door de Consumentenbond in een rapport geconstateerd dat een aantal gps-horloges voor kinderen zeer slecht beveiligd zijn. One2track valt niet onder deze onveilige horloges. One2track heeft de ambitie om ‘best boy in class’ te worden. Dit betekent dat zij een aantal trajecten gestart zijn om de systemen te optimaliseren: www.One2track.nl/beveiligingsupdate

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

11 Responses to "One2track gps horloge | Omdat je soms wilt zien waar ze zijn"

 1. Mariëlle | Me-licious says:

  Kijk dit is nou een super idee. Ik had er al van gehoord, maar ik zie de kids steeds jonger met een iphone aan de haal gaan. 2 of 3 en ze hebben al een eigen telefoon. Ja maar ik wil ze kunnen bereiken, nou daar is dit horloge de uitkomst voor. Laat ze lekker kind zijn en lekker spelen en zo zijn ze voor papa en mama toch bereikbaar 😉 super!
  Mariëlle | Me-licious onlangs geplaatst…Hotspot – Ikea GiftshopMy Profile

 2. Fleur says:

  Ideaal! Ik laat mijn dochter af en toe zelf naar school fietsen of de sportclub. Dat ze zo’n horloge zou dragen zou mij een gerust gevoel geven. Ik vind haar nu nog iets te jong om een eigen telefoon te hebben

 3. De GPS tracker: altijd inzicht in de locatie van je kind | Love4kidz says:

  […] ergens laten liggen – ik zag het al helemaal voor me. Er bestaan GPS trackers die je als een horloge aan de pols van je kind kunt bevestigen en er zijn ook modellen GPS tracker in de vorm van een […]

 4. Marieska says:

  Hey Eke, ja zo dacht ik ook 😉 Dochterlief ging met haar vriendinnen en mobieltjes op weg naar dansles. Totdat ze staande werden gehouden en van schrik niemand meer z’n mobiel durfde te pakken. Het indrukken van het knopje op de horloge kan ongezien en snel. Natuurlijk check ik niet continu waar ze zijn. Maar het geeft haar een gerust gevoel dat ze niet helemaal alleen is. Misschien ligt het er ook aan waar je woont en hoe donker het is waar je langs fietst. Ik ben na dat ene incident erg blij dat het enerzijds goed is afgelopen en en anderzijds dat ze nu zelf weer het vertrouwen heeft het alleen te doen.

 5. Eke says:

  Het is niet mijn bedoeling om je artikel af te branden, want het is echt goed geschreven en duidelijk. Maar het gebruik van een apparaatje als dit vind ik een beetje doorslaan. Ik heb makkelijk praten met mijn driejarige, want deze zorgen heb ik nog niet, maar ik hoop echt dat ik zoiets nooit overweeg te gaan gebruiken. Het geeft je kind ook een gevoel mee dat de buitenwereld eng is. Een mobieltje vanaf het moment dat ze zelf naar hun sport gaan zou ik dan eerder overwegen, zodat ze me altijd kunnen bellen. De kans is gewoon zo klein dat er wat gebeurt.

 6. Nathalie - Volgmama says:

  Ik zou dit graag eens willen ervaren bij mijn kinderen. Ik heb er al eens vaker naar gekeken en vind het een zeer interessant product.
  Nathalie – Volgmama onlangs geplaatst…DIY: een pepernoten krans maken voor SinterklaasMy Profile

 7. Amelie says:

  Ik snap je bezorgd wel, maar voor veel kinderen werkt het niet! Ben blij dat het bij die van jouw heel goed werkt!

 8. nicole orriens says:

  Dit is een product dat mij ook erg aanspreekt. Eigenlijk vind ik dat het niet nodig zou moeten zijn, maar toch…

 9. querine says:

  ik zou het ook aan mijn kind geven we leven in een gekke tijd dus ik geef je groot gelijk dat je deze gebruikt

 10. Jamey says:

  Met alle gekke verhalen van tegenwoordig is dit denk ik echt wel een must. Zeker als de kids straks alleen naar school lopen of iets.

 11. Linda says:

  Mijn kinderen zijn net iets te groot geworden hiervoor 🙂 Ze staan op eigen benen en dat is helemaal los laten. Mijn jongste meisje is pas 11 en dat zou dus nog wel handig zijn. Ik weet alleen niet of ze het zelf zo een leuk idee vindt….

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: