KidsKompas Parijs | Ontdek Parijs met je kids

Parijs is mijn favoriete stad om te shoppen, musea te bezoeken of lekker uit eten te gaan. Maar is deze stad van de Liefde voor kids net zo’n overweldigende belevenis? En hoe worden kids wegwijs is deze wirwar van straten en bezienswaardigheden? Wij gingen met de KidsKompas Parijs en de Crumpled City Junior Paris map 3 dagen Parijs herontdekken, met 3 kids.

De KidsKompas Parijs is een handige reisgids over Parijs. De geschiedenis van de stad. Waar moet je zijn? Wat moet je gezien hebben? En wat betekenen al die ‘gekke’ beelden eigenlijk? Alles wordt in helder en eenvoudig taalgebruik uitgelegd. Het maakt een bezoekje aan Parijs niet alleen voor je kids, maar ook voor jezelf een belevenis. Zo leer je nog eens wat, want in het boekje staan heel veel weetjes (die we zelf ook niet wisten).parijs-kidskompas-crumpled-city-map-junior

De Crumpled City Junior Paris map is in navolging tot haar volwassen broertje een onverwoestbare en waterbestendige plattegrond van Parijs. Getekend met kinderlijke tekeningen. Deze plattegrond kan je gemakkelijk vouwen zonder scheuren. Zo kunnen kids de kaart zelf bewaren.

Parijs-23parijs-kidskompas-crumpled-city-map-junior

In de auto op weg naar Parijs begint het al op de achterbank. Drie koppies zitten over het boekje en de plattegrond gebogen om te kijken waar ze naar toe willen en waar het ligt op de kaart. Als we alles moeten bezoeken, dan hebben we zeker twee weken nodig, maar na een aantal afvallers, blijft er een aardig druk programma over, gerangschikt naar wijk en rondom een groot bezienswaardig punt.

Zo willen Anna en Lucas absoluut naar Centre Pompidou, de Eiffeltoren, de Notre Dame, en de Sacre Coeur. Alles is – inclusief heldere beschrijving – terug te vinden in het KidsKompas. Daarnaast staat er ook bij wat er in de omgeving van deze belangrijke monumenten nog meer te bekijken is. Zo vinden we de begraafplaats van Montmartre en eten we een crêpe in het restaurant waar Salvador Dali ook zijn lunch nuttigde. Daarnaast vinden we een leuke route door het stoffen district. Wat een hoop stoffen en fournituren!

Parijs-parijs-kidskompas-crumpled-city-map-juniorparijs-kidskompas-crumpled-city-map-junior

Met de kaart in de aanslag besluiten de kids van de Sacre Coeur naar Village Joué Club te lopen: de grootste speelgoedwinkel van Parijs. 15 speelgoedwinkels onder 1 dak. Dat belooft wat. Helaas blijkt de plattegrond niet een exacte weergave te zijn van hoe je moet lopen. De wandeling is dan ook veel langer dan op de kaart staat aangegeven. Gelukkig kijken we onderweg onze ogen uit, niet alleen de gebouwen en mensen trekken onze aandacht, Lucas merkt ook het water op dat langs de stoep naar beneden loopt. Dat is wel bijzonder. Door deze wandeling zijn we er wel achter dat het verstandig is om een volwassen Crumpled City map mee te nemen. Want hoe leuk en overzichtelijk de kaart voor kinderen ook is, het lijkt wel alsof de tekenaars de straten willekeurig hebben geplaatst.

parijs-kidskompas-crumpled-city-map-junior

Gelukkig is het wel de wandeling waard. Bij Village Joue Club kijken we onze ogen uit. Dit is wel heel veel speelgoed. En netjes geordend per winkel. Zo heb je een playmobil-winkel, een poppenwinkel, een spelletjes-winkel, een lego-winkel, auto-winkel, buitenspeel-winkel en een knutselwinkel. Anna en Lucas kijken hun ogen uit en zijn helemaal hyper door zo veel aanbod. “Wow, wat een geweldig hè mama, dit hadden we anders nooit gevonden”. Ik moet het beamen. Hoewel de Village Joue Club heel groot is en niet echt over het hoofd te zien, moet je wel weten dat het er zit en waar … Gelukkig maar dat we  de Crumpled Map en het KidsKompas bij ons hadden.

parijs-kidskompas-crumpled-city-map-junior

De terugweg gaat langs Galleria de Lafayette en vergapen we ons aan de geweldige etalages en de architectuur van het gebouw, zowel binnen als buiten. Dit zijn echte kunstwerkjes. Een blik in onze Parijs-bijbel doet ons besluiten dat we echt macarons moeten proberen. Echte macarons van Pierre Hermé … We staan er een half uur voor in de rij, maar dan lopen we met het welbegeerde suiker-goud naar buiten.

parijs-kidskompas-crumpled-city-map-juniorparijs-kidskompas-crumpled-city-map-juniorparijs-kidskompas-crumpled-city-map-juniorparijs-kidskompas-crumpled-city-map-junior

Dag twee
Tijdens het ontbijt wordt gekeken wat er op de planning staat. Besloten wordt om via Centre Pompidou naar de Notre Dame te lopen en ondertussen te genieten van de wijk. Bij het Stravinsky fontein drinken we in het zonnetje een heerlijke cappuccino en leest Anna ons voor waarom het Centre Pompidou in Parijs is neergezet. Weer een weetje erbij!

parijs-kidskompas-crumpled-city-map-juniorparijs-kidskompas-crumpled-city-map-junior

Tijdens de wandeling naar de Notre Dame ontdekken we een prachtige caroussel waar natuurlijk een rondje in gedraaid moet worden. Ook deze draaimolen staat in het Kidskompas. Net als de schaatsbaan voor het stadhuis. We lezen dat hier vroeger executies werden uitgevoerd. Brrrr, dan maar liever schaatsen. Natuurlijk bezoeken we de Notre Dame en speuren naar de gorchelaars op de kantelen. “Gevonden!”. Binnen luisteren we in stilte naar een kerkdienst. Een blik in de KidsKompas leert ons dat er op het plein van de Notre Dame een ‘nulpunt’ tegel te vinden is. Die moeten we natuurlijk even zoeken.

parijs-kidskompas-crumpled-city-map-juniorparijs-kidskompas-crumpled-city-map-juniorparijs-kidskompas-crumpled-city-map-juniorparijs-kidskompas-crumpled-city-map-junior

Als laatste staat vandaag een bezoekje aan cupcake winkel Berko op het programma. Deze winkel maakt al sinds 1988 cupcakes en die schijnen overheerlijk te zijn. Wij kijken onze ogen van de prachtige ontwerpen. En natuurlijk gaan er een paar mee naar het hotel.

parijs-kidskompas-crumpled-city-map-juniorparijs-kidskompas-crumpled-city-map-junior

Dag drie
De Eiffeltoren. Deze dag staat in het teken van het grootste herkenningspunt van Frankrijk. Natuurlijk wel met de kaart en de reisgids in de aanslag. Want naast dat je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Is er nog veel meer te zien in de wijk rondom deze toren. Zo bezoeken we Musee Du Quai Branly dat vooral prachtig is van buiten. Een hele tuin bedekt de buitengevel van het museum. Bij de Eiffeltoren kunnen we het niet nalaten om weer een ritje in weer een draaimolen te maken. Met de toren op de achtergrond levert dit een mooi plaatje op. Ook een grote Barbapapa mag op dit tripje niet ontbreken. Lekker!!!

parijs-kidskompas-crumpled-city-map-juniorparijs-kidskompas-crumpled-city-map-junior

De terugreis kan niet anders dan een voldane rit worden. Een volgend weekendje naar Parijs gaan zeker de kaart en de reisgids weer mee. Er staan nog zoveel dingen op ons ‘to-do’ lijstje dat we er nu al naar uitkijken.

KidsKompas Parijs | €12,95 | uitgever Cheeky Monkeys | Crumpled Junior City Map Paris | €12,95 | Palomar | Bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

5 Responses to "KidsKompas Parijs | Ontdek Parijs met je kids"

 1. Love4kidz | KidsKompas | Amsterdam | Love4kidz says:

  […] We gebruikten in Parijs de KidsKompas gids al. Zo ontdekten we de leukste cupcakes winkel van Parijs en vonden we een schaatsbaan voor de Notre Dame en aten we de lekkerste macarons. Benieuwd wat we nog meer ontdekten, lees dan onze Parijs blog. […]

 2. Marieska says:

  Super goede tip! Handig om deze App bij je te hebben 🙂

 3. Marieska says:

  Heel veel plezier!!! Gaat met deze kindergids zeker lukken!

 4. Annelies Sandee says:

  Wij gaan de gids zeker meenemen, hij ligt nu al op tafel dus voorpret kan beginnen!

 5. Hiskia says:

  Wat een leuke trip! Wij hadden de Kids Kompas app van Parijs gedownload en ook daar erg veel aan gehad. Volgende keer nemen we ook een Crumpled Map mee, de volwassen versie dus, bedankt voor de tip 🙂

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: