Op zoek naar de perfecte gymschoen

Een nieuw schooljaar betekent niet alleen nieuwe schoolspullen maar ook vaak een nieuwe schooloutfit, lunch-set en gymspullen. Dit lijkt het makkelijkste onderdeel: shirtje, broekje en schoenen. Maar niks is minder waar. De zoektocht naar de goede gymschoen is geen gemakkelijke.

Het zoeken naar nieuwe schoolspullen is altijd een feestje. Je kiest de meeste items toch omdat je ze het mooiste vindt en er de blits mee maakt. Zo hebben we hier al legio broodtrommels, agenda’s en schriften voorbij zien komen die allemaal ‘cool’ en ‘tof’ waren. Ondergeschoven kindje in dit geheel lijken een paar goede gymschoen te zijn. Niet hier in huis, maar in de wereld van de detailhandel. In veel ‘Back-to-School’ folders wordt dit item overgeslagen terwijl ze toch een belangrijk onderdeel van de lesweek zijn.

Scapino-love4kidz-4

Om een ommezwaai te maken in deze ‘onopvallende’ schoen zijn we afgelopen zomervakantie op zoek gegaan naar een stevig paar kindersneakers voor een goede prijs. Want hij moet naast (voor ons) hip ook voldoen aan een aantal eisen vanuit school. Zo moet de schoen een witte zool hebben en niet te zwaar zijn aan de voet. Daarnaast opteert zoonlief voor klittenband schoenen, want het strikken van z’n veters binnen de gestelde omkleed tijd is altijd tricky. Ook moeten ze lekker zacht lopen en een flexibele zool hebben.

Scapino-love4kidz-3

Na deze lijst te hebben opgesteld gaan we op zoek naar DE gymschoen die hieraan voldoet. Dochterlief eindigt met een paar dansballerina’s die ze ook voor dansles kan gebruiken. Handig, maar niet super hip en anders, dat geef ik gelijk toe.

Zoon 1 en 2 zijn echter meer dan geslaagd voor hun test. Op alle fronten scoorden ze de leuke, goede en vooral kekke gymp. Een witte canvasschoen voorzien van witte zool en grappige opdruk aan voor of achterzijde. Grappig detail is dat de opdruk van de ene schoen doorloopt op de andere schoen. Zo leren kinderen eenvoudig links en rechts. Daarnaast heeft de gymp een handige klittenband sluiting ideaal voor kleine kinderen en kids die nog niet zo snel kunnen veterstrikken.

scapino-love4kidz-2

Wat de schoen extra bijzonder maakt, is dat er in de hiel een verwijderbare kussen zit zodat je de schoen twee maten kunt dragen. Je knipt eenvoudig het kussentje uit de hiel en je schoen is ‘good to go’. Heeft de schoen nog meer voordelen? Jazeker het uitneembaar Eva inlegzooltje zorgt voor extra demping. Wel zo handig als je lekker aan het rennen en springen bent.

Scapino-Love4kidz-5Scapino-Love4kidz-6

Wij zijn geslaagd in het vinden van de perfecte gymschoen voor ons. Vind jij dit ook een super gymp of heb je andere favorieten. Ik ben benieuwd.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: