Open brief aan Netflix

Beste Netflix,
Met deze brief wil ik je laten weten dat er bij ons in huis rare dingen gebeuren sinds jij bij ons bent komen wonen. Dingen waarvan ik vind dat je ze moet weten: geen ruzies meer, geen reclames, niet meer verveeld hangen. Nou ja, lees zelf maar.

Sinds jij je intrede hebt gedaan in ons huis, is televisie kijken verleden tijd. We doen het niet meer. Mijn kinderen niet, ik niet en mijn man niet. Niks meer onderuit gezakt een avondje ‘hangend’ televisie kijkend doorkomen. Niks meer verveeld roepen dat er ECHT niets op de tv is – ondanks het aanbod van 200 zenders. Nope.

Hoe kan dat nu?, hoor ik jullie nu denken. Geen televisie meer kijken terwijl deze familie toch – het staat geregistreerd – een Netflix account heeft, alle 5! Nou, daar wil ik het nu juist met jullie over hebben. We kijken geen televisie meer, want die zwarte kast op het dressoir heet tegenwoordig ‘scherm’ en op dat ding kun je Netflixen. Niks meer zappen voorbij reclames, niks meer zoeken naar iets leuks tot je ons weegt … … en al helemaal niet meer een hele week moeten wachten op deel 2, 3 of 4 van je favoriete serie. Wij netflixen wat af. Zinnen als: ‘heb jij al genetflixed’ of ‘kom je ook netflixen’ vliegen met grote regelmaat door het huis.

De kindjes zoeken behendig naar hun eigen favorieten en blijken verrassend vaak bij hetzelfde programma uit te komen dat ze vrolijk in de herhaling gooien … Het schijnt een kracht te zijn, die herhaling, dus ik sta het oogluikend toe.

Netflix-openbrief-1

Netflix-Frozen-Love4Kidz-3

Door dat ieder z’n eigen account heeft, kan ieder op z’n eigen tijd z’n eigen favoriete film of serie bekijken. Ideaal want geen gegil meer over de afstandsbediening … immers je werkt ook op computer, iPad en smartphone.

Netflix-minions-love4kidz-4 Netflix-openbrief-2

Stiekem ben ik zelfs een beetje van je gaan houden. Want hoewel ik met manlief nooit rustig televisie kon kijken. Duiken we nu geregeld met een tablet op de bank om een avondje te genieten van series als Suits, Weeds, House of Cards en The unbreakable Kimmy Smidt. Zonder de reclame kijken we veel meer afleveringen op een avond. Gewoon omdat het kan. Maar daar wringt nu ook net de schoen.

Netflix-openbrief-6 Netflix-openbrief-7 Netflix-openbrief-3

We gaan op deze manier als een razende door alle seizoenen van een favoriete serie heen en is het elke keer hardcore afkicken geblazen. Na elke laatste aflevering van alle bovenstaande seizoenen is het net alsof er iets stopt. Alsof we net als in de Trumanshow weer terug moeten in het leven met een gevoel van ‘Ja, en nu?’ … Oke, ik geef toe, tot dusver is er altijd een waardige opvolger gekomen om onze avondjes weer te vullen, maar toch … … Het onderbuikgevoel van ‘wat als er eens niks meer is’ , blijft een beetje knagen.

Mijn verzoekje is dan ook … om vooral niet te stoppen met het toevoegen van leuke, spannende, grappige en romantische series. Dan kan ik blijven zoeken naar die ene opvolger die mij Harvey Spector kan doen vergeten.

netflix-openbrief-4

Met vriendelijke groet,
Marieska

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

3 Responses to "Open brief aan Netflix"

 1. Project Mc2 Make-upset met kleurkrijt | Smart is the new Cool | Love4kidz says:

  […] Netflix springt hier handig op in met haar Netflix Original serie Project Mc2 waarin  Adrienne Attoms een missie heeft om met haar cosmetisch-scheikundige skills de perfecte look te creëren. Zo wordt scheikunde niet alleen leuk, maar ook op een herkenbare manier onder de meiden gebracht. Hoewel ik er geen grote aanvragen voor studie schei- en wiskunde van verwacht, is het een positieve serie die naast een spannende storyline ook meiden kennis laten maken met ‘andere’ beroepen dan ze wellicht gewend zijn op een vrouwelijke manier. […]

 2. Kurio Smart 2 in 1 | Huiswerk is een game met kidsproof laptop | Love4kidz says:

  […] van ‘Zondag met Lubach’ terug of zit hij met z’n broer en zus achter een Netflix serie. Daarnaast speelt hij graag Minecraft en bouwt hij in zijn virtuele wereld een heel leefbare wereld […]

 3. Vlijtig Liesje says:

  Netflix is inderdaad een geweldige uitvinding.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Basiscursus schoonmaakmiddelenMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: