Opinel | Le Petit Chef – veilig kokkerellen voor kids

Le Petit Chef heet de kinderserie van Opinel, bestaand uit een keukenmes, een schiller en een fingerquard. Deze serie is door zijn educatieve ring veilig voor kinderen om te leren snijden en schillen van eten. Ideaal dus voor kleine Top Koks.

keukenset, kindermes, top kok

“Geen schaar of mes onder de zes”, roept mijn oma altijd als we een greep deden naar de messen in het messenblok. Gek is het niet natuurlijk, want messen zijn ook scherp en kunnen in een kinderhand onbedoeld gevaarlijk zijn. Echter hoe leer je kleine topkoks dan wegwijs in de keuken? Opinel is met dit gegeven aan de slag gegaan en ontwikkelde een ‘Le Petit Chef’ set. Een echte keukenset met een keukenmes, een schiller en een vingerbeschermer (fingerquard). De schiller en het mes zijn voorzien van een gat in het midden. Deze ring helpt kinderen om hun vingers in de juiste positie te zetten en het voorkomt dat de handjes weggelijden op het snijvlak.

keukenset, kindermes, top kokkeukenset, kindermes, top kok

 

Een ring voor de juiste vingerpositie is niet het enige dat Opinel heeft bedacht voor een veilig keuken plezier. Het keukenmes heeft ook een afgeronde punt en bij het snijden kun je de vingers nog extra beschermen door de fingerquard. Een soort vingerschild dat nog het meest doet denken aan een schild van een ridder. Want hoe veilig de Le Petit Chef – set ook is, het is toch scherp.

keukenset, kindermes, top kok

Le Petit Chef | €39,95 setprijs | ook los verkrijgbaar | Opinel

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: