Origineel geboortecadeau | Ping & Moos – Boomtop en Vogel vaas

Een vaas als kraam- of geboortecadeautje; dat is nu niet echt het eerste waar ik aan denk als ik een geboortekaartje ontvang. Toch ben ik benieuwd naar het originele idee van Inge Stevens van Ping & Moos. Haar Boomtop en Vogel vaas is een vaas en gieter in 1 en staat voor het vieren van het leven.

De idee
Boomtop en Vogel is een ontwerp van Inge Stevens onder het label Ping & Moos. Ze ontwierp de vaas met als gedachte: momentjes van geluk te creëren tussen ouder en kind. Het samen bloemschikken. Het laten groeien van kruiden. Het samen water geven van de plant. Deze momentjes kunnen heel belangrijke geluksmomentjes worden. Hiermee geeft Inge vorm aan een origineel geboortecadeau. Immers het geven van een geluksmomentje is het meest bijzondere cadeau om te geven.

Ping-Moos-Vaas-Kraamcadeau-5

Vormgeving
De Boomtop en Vogel vaas is een grote forse vaas met een inhoud van ruim 3 liter. Op het eerste gezicht niet echt een formaat dat je doet denken aan een ‘kraamcadeautje’. Dit gevoel verdwijnt als ik het vogeltje op de boomtak van de vaas plaats. Dit vogeltje is tevens een gieter zodat je eenvoudig de plant of bloemen water kunt geven. Nu is de vaas in balans en een geheel. Even neem ik de tijd om het design op me in te laten werken, maar al snel kom ik tot de conclusie dat de gedachte achter Boomtop en Vogel een heel sterke is. Immers Beide (zowel boom als vogel) staan voor ‘leven’, ‘geluk’ en ‘vruchtbaarheid’. Ideaal dus om nieuwbakken ouders te verrassen met de Ping & Moos vaas.

Ping-Moos-Vaas-Kraamcadeau-8Ping-Moos-Vaas-Kraamcadeau-4

 

Ook als je geen geboortecadeautje nodig hebt of zoekt, is de Boomtop en Vogel een heel mooi en verrassend ontwerp. De vaas en gieter in 1 spreekt tot de verbeelding. Het is een object op zich. Dat je er een bos bloemen, plant of een kruidentuintje in kunt zetten is bijna een klein extraatje. Wel een heel mooi extraatje.

Ping-Moos-Vaas-kraamcadeau-2 Ping-Moos-Vaas-Kraamcadeau-3

 

Boomtop & Vogel | Vaas: 23 cm hoog – inhoud 3 liter | Gieter: 10 cm hoog – inhoud 300 ml. | porselein | inclusief giftbox | €94,- | Ping & Moos

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Origineel geboortecadeau | Ping & Moos – Boomtop en Vogel vaas"

  1. Marieska says:

    Ik was ook positief verrast door het design. Je moet er maar op komen. Dat het dan ook nog functioneel is en werkt is helemaal super natuurlijk! X Marieska

  2. Vlijtig Liesje says:

    Dit is zeker origineel! Zoiets heb ik nog niet eerder gezien. Handig ook!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: