Oudejaarsavond | we blijven WAKKER!!!

Elk jaar op 31 december op oudejaarsavond wordt in huize Chaos door de kinderen een pact gesloten. Een pact om wakker te blijven tot 12 uur … ’s nachts. Elk jaar is het een gevecht tegen Klaas Vaak, de klok en hun lichaam. Maar elk jaar weer besluiten ze unaniem: we blijven WAKKER! 

oudejaarsavond-1

Elk jaar besluiten ze het aftellen op oudejaarsavond mee te maken. Eerlijk is eerlijk, elk jaar komen ze een stapje dichter bij het magische 0.00 uur. Met als hoogtepunt vorig jaar. Dochterlief besloot om 23.40 uur eventjes te gaan liggen, want dan zou ze lekker fit zijn voor het vuurwerk. “M’n benen willen anders niet meer naar buiten”, verzuchtte ook zoonlief. Samen kropen ze – heel eventjes maar – onder hun dekbedjes. Om vervolgens in zo’n diepe slaap te vallen dat we ze met geen mogelijkheid meer wakker kregen.

Oudejaarsavond-2

Het was duwen, schudden, roepen, maar de ogen bleven dicht. Uiteindelijk besloot zoonlief al puffend en steunend dat hij dan wel eventjes kwam kijken. “Wat een gezeur zeg over dat vuurwerk”, mopperde hij, totaal vergeten dat hij er zelf een big deal van had gemaakt. Dochterlief ondertussen kroop diep weg onder haar dekens en mopperde: “laat me toch slapen man!”.

oudejaarsavond-4

Gelukkig is het in onze straat nooit echt rustig op 1 januari 0.00 uur. Dochter is de buurman met de mega-strijker-bom dan ook nog eeuwig dankbaar dat hij zijn fles tot ontploffen bracht – daarmee de bossages in de fik zette en een deel van de straat – rond tien over 12. Ze was in 1 klap wakker. Sprong uit bed en in haar pyjama kroop ze op het grote bed naast haar twee broertjes. “Mooi he?”, verzuchtte de kleinste. “Gelukkig maar dat we wakker zijn gebleven anders hadden we dit gemist”.

😉

Ik ben benieuwd of ze het dit jaar wel redden. Immers ze zijn allemaal een jaartje ouder, wijzer en standvastiger geworden!

Zoek je nog afleiding om jouw kindjes het magische 0.00 te laten meebeleven? Op Oudejaarsavond helpen Patrick Martens en Keet! met ‘De Nationale Opblijfavond’ alle kinderen om wakker te blijven. RTL Telekids biedt deze avond een avondprogrammering voor kinderen aan. Op het themakanaal RTL Telekids 24/7 (bij KPN, Kabel Noord Soicon en Caiway – het kanaal is deze avond gratis voor kijkers). De Nationale Opblijfavond is speciaal voor kids tussen 3 en 9 jaar vanaf 19.00 uur tot 0.00 uur … 

Gelukkig nieuwjaar!

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: