Paaseieren verven met kinderen | DIY Tutorials

Ook zo’n zin om samen met je kinderen de laatste hand te leggen aan de Paaseieren? Hieronder vind je een aantal leuke en gemakkelijke DIY tutorials om simpele eieren om te toveren tot kleine kunstwerkjes. 

Tie & Dye Paaseieren

Paaseieren diy ideeen

Deze Tie & Dye paaseieren vond ik op de website van One Little Project. Stap voor stap wordt hier uitgelegd hoe je deze vrolijk gekleurde paaseitjes kan maken. Door met eetbare kleurstoffen te werken kan je deze diy ook op hard gekookte eieren uitvoeren. Hierna kan je ze dan leuk serveren tijdens het Paasontbijt of de lunch. De eitjes zijn eetbaar zelfs als de kleurstof door de eierschaal is gedrongen.
Ingrediënten | Hard gekookte eieren * Food Colouring * Keukenrol * Plantenspuit * Loom elastiekjes of kleine elastiekjes * Ventilator

Confetti Paaseieren van crêpe papier

paaseieren diy pasen ei tutorial
Deze confetti Paaseieren vond ik op de site van CraftyMorning.com. Hier vind je overigens nog veel meer leuke, makkelijke en heel originele ideeen om je eieren mee op te leuken. De confetti eieren vind ik leuk omdat het gemakkelijk te maken is voor kinderen van alle leeftijden. Het enige dat je nodig hebt is confetti van crêpe papier (of tissue papier dat gemakkelijk kleur afgeeft) en een nat gemaakt ei.
Ingrediënten | Crêpe papier * Water * Plantenspuit * Hard gekookte Eieren

Eenhoorn Paaseieren

Deze DIY is een beetje moeilijker dan de bovenstaande twee tutorials, maar wat zijn ze leuk! Wie kan er om de eenhoorn heen tegenwoordig? Overal kom je dit gehoornde paard tegen en zeg nou zelf: ‘hij is te schattig’. Vandaar dat ik je deze tutorial van Little Inspiration niet wil onthouden. Je moet even aan de slag met nep bloemetjes en gouden hoorntjes, maar dan heb je ook wel een super leuke blikvanger op je tafel of in de paasboom.
Ingrediënten | Eieren * Kleine nep bloemetjes (zeeman, wibra, xenos) * Vilt * Gouden stof * Lijmpistool + Lijm

Cactus Paaseieren

Nog een super hip item om je kamer mee op te leuken is de cactus. Niet alleen de echte. Je vindt cactussen in allerlei vormen en maten en materialen. Helemaal leuk om ook je paastafel op te leuken met dit grappige cactus paasei. En deze DIY tutorial van DeliaCreates.com is ontzettend eenvoudig. Een beetje groene verf en een zwarte marker zorgen al voor een leuk woestijneffect op je ei.
Ingrediënten | Eieren * Groene verf * Zwarte Marker * Roze papier

Verfspatten Paaseieren

Deze super hippe paaseieren vond ik via Pinterest op de website van Squirrelly Minds. Ik vind ze helemaal leuk en wil ze zeker gaan proberen. Nu ziet het er heel gemakkelijk uit, maar wellicht dat ze toch met een techniekje gespat moeten worden. Volgens Tan zijn ze heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar je arm met verfkwast hoog te houden en met een ferme zwaai over je eieren uit te spatten. Succes en plezier gegarandeerd. Tip: ga dit wel buiten of in een omgeving doen die vies mag worden!
Ingrediënten | Eieren * Verf in heel veel kleuren * Kwasten * Een plastic flessendop

Goud & Zilver Tattoo Paaseieren

Deze tutorial is ook heel eenvoudig, maar met maximaal resultaat. Heb je nog zomerse tattoo’s liggen in goud en zilver? Dan kan je deze ook heel gemakkelijk gebruiken voor je paaseieren. Ze geven je tafel of boom een opvallende look en zorgen door de kleur en vorm ook gelijk voor een compleet plaatje. Zelfs als alle tattoo’s anders zijn. Als je de eieren uitblaast kun je ze ook nog gebruiken in een glazenvaas op de tuintafel in de zomer. Dit leuke idee komt van de website van Macadameia. Check hun andere ideeën.
Ingrediënten | Eieren * Goud & Zilver Tattoo’s

Nog meer Paasei ideetjes opdoen? Check dan de onze eerdere posts

DIY Friday | Eieren verven
Vrolijk Pasen | Eieren verven

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Paaseieren verven met kinderen | DIY Tutorials"

  1. simpel, met een snufje liefde says:

    Wat een prachtige eieren, het lijken wel kunstwerkjes.
    simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Natuurlijke deodorant: Salt of the Earth Pure Aura.My Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: