Palomar Wereldkaart | Om je reizen en herinneringen in kaart te brengen

Cadeautjes zoeken voor iemand vind ik altijd een sport. Het juiste cadeautje vinden, lijkt vaak eenvoudig maar kan nog best een uitdaging zijn. Voor mijn vader zocht ik dan ook iets speciaal voor hem. Als gepensioneerd zeeman zitten er heel veel reizen in zijn hoofd en hart, maar niet op papier. De transparante wereldkaart van Palomar leek mij het ideale cadeautje.

Jarenlang voer mijn vader de wereldzeeën over en kwam altijd vol verhalen thuis. Tijdens de reizen ontvingen mijn zus en ik heel veel kaartjes met exotische foto’s die de fantasie prikkelden. Waar die landen allemaal lagen, dat wisten we toen nog niet precies. Ondertussen is m’n vader al weer vele jaren aan de wal. Tijd om alle reizen die in zijn hoofd en hart zitten eens zichtbaar op een kaart te zetten. Niet alleen dat het voor hem zichtbaar wordt hoeveel hij heeft gezien, maar ook ter ondersteuning van alle mooie verhalen die er met het reizen gecreëerd zijn.

palomar wereldkaart worldmap transparant reizen travel

Wereldkaart als ondersteuning voor je reizen

De kartonnen wereldkaart van Palomar is een ideale ondersteuning voor het in kaart brengen van alle reizen. Deze kaart kan je op A5 formaat inklappen en uitvouwen en is voorzien van transparante stick-ons. Deze plastic folies kun je op de wereldkaart plaatsen. Nu kan je heel eenvoudig de rode stickertjes plaatsen (meegeleverd) op de plaatsen waar je bent geweest. Met een stift kan je de stippen met elkaar verbinden en kleine aantekeningen er bij schrijven. Hierdoor wordt elke reis heel persoonlijk.

palomar wereldkaart worldmap transparant reizen travel

Door de verschillende folies over elkaar te plaatsen kan je meerdere reizen bijhouden. Gebruik dan wel verschillende kleuren stift. Hierdoor vallen je reizen over elkaar, maar kan je ze gemakkelijk zien en wordt heel snel duidelijk hoeveel reizen je eigenlijk al gemaakt hebt.

palomar wereldkaart worldmap transparant reizen travel

palomar wereldkaart worldmap transparant reizen travel

Een inklapbaar dagboek

Waarom ik deze manier van je reizen bijhouden zo bijzonder vindt? Ook als je geen schrijver bent of een reisdagboek bijhoudt van elke reis, kan je met deze kartonnen wereldkaart toch je herinneringen vastleggen. Door zichtbaar te maken hoe je reis is geweest en welke plekken je hebt bezocht, komen herinneringen weer omhoog. Zo kan je je reisverhaal aan de hand van de wereldkaart van Palomar vertellen.

palomar wereldkaart worldmap transparant reizen travel

palomar wereldkaart worldmap transparant reizen travel

Palomar

Bij de kartonnen wereldkaart krijg je ook een mapje met plastic folies en een stickervel met rode stippen. De kaart is te bestellen bij Palomarweb in Italië. De verzending gaat heel snel en correct. Binnen 4 dagen hadden we het pakketje keurig in huis.

Palomar is een Italiaans bedrijf dat zich inzet voor design en ontwerpen die het leven makkelijker maken. Al vanaf de jaren zestig zijn ze bezig om mooie producten te ontwerpen. Op de website van Palomar vind je heel veel verschillende producten die passen binnen het Palomar concept. Ook kan je zien welke designers verantwoordelijk zijn voor de ontwerpen en wat ze hebben ontwikkelt.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: