Boek over pesten | Bastiaan Bom – Generaal buiten dienst

Sommige boeken spreken je al aan zonder dat je überhaupt de synopsis hebt gelezen. Bastiaan Bom – Generaal buiten dienst van Rob van Olm is zo’n boek. Nadat ik de kaft had gezien werd ik nieuwsgierig naar het verhaal. De generaal sprak me gelijk aan en deed mijn fantasie op hol slaan. Wie is dit gekke mannetje in zijn groene uniform met heel grote pet?

Generaal Bastiaan Bom blijkt een kabouter te zijn. Een kabouter generaal buiten dienst … zonder werk dus eigenlijk. Om wat te doen te hebben en zich nuttig te maken besluit hij om ten strijde te trekken tegen de pestkoppen van Thomas. Thomas is een mensenjongetje dat erg leidt onder het pesten. Kabouter Bom weet alles van pesten. Hij is vroeger ook gepest en hij weet als geen ander hoeveel pijn dat doet.

bastias bom generaal buiten dienst kinderboek pesten love4kidz

Bastiaan Bom ten strijde tegen het pesten

Bom probeert een leger samen te stellen om het pesten te lijf te gaan, maar geen van zijn oude strijdmakkers voelen er iets voor om hun uniform weer op te pakken en aan te trekken. Helaas! Gelukkig staan zeven vrouwen Kabouter Bastiaan Bom ter zijde en gaan ze met hem de strijd aan. Daarnaast krijgt hij ook nog hulp van een kraai en een kruisspin. Slaagt Bastiaan Bom er in om zijn missie te laten slagen? Krijgen de pesters hun verdiende loon?

Dat lees je allemaal in het super spannende en vrolijke boek van Rob van Olm. Het boek is een origineel en fantasierijk verhaal voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. Maar het is ook zeker geschikt als voorleesboek voor jongere kinderen. De hoofdstukken zijn prachtig geïllustreerd door Emanuel Wiemans die ook tekende voor de Efteling, Albert Heijn en het Gouden Boekje ‘Sammie is zoek’.

Bastiaan Bom – Generaal buiten dienst | auteur: Rob van Olm | illustraties: Emanuel Wiemans | 112 pagina’s | leeftijd: 8+ | isbn: 9789047623625 | €14,95 | uitgeverij Rubinstein
Meer boeken op Love4Kidz vind je hier

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: