Peuter, Peuter wat kijk je zoal?

Sinds de komst van Netflix in huis, houdt mijn kleine man er een eigen kijkgedrag op na. Na vijf maanden ben ik benieuwd naar zijn ‘favorieten’. Door hem ‘vrij baan’ te geven binnen zijn eigen account, wil ik zien of ik weet wat hij gaat kijken of kiest hij helemaal zijn eigen Netflix-pad.

Als ik een lijstje moet maken van de favoriete Netflix programma’s van mijn drie-jarige peuterzoon, dan heb ik in no time een top 3 genoteerd. Een lijstje waarvoor ik mijn hand in het vuur durf(de) te steken.
1. Frozen
2. Brandweerman Sam
3. Peppa Big
Toch betrap ik hem er zo nu en dan op dat hij tijdens een – door mij aangeklikte aflevering van Peppa – opeens halverwege een andere serie zit te kijken. Uit automatisme klik toch nog de (voor mij)geijkte favorieten aan als ik de app start. Tot vorige week: ik besluit zoonlief zijn eigen kijkgedrag te ontwikkelen, want weet ik wel echt wat hij wil zien?

Netflix-openbrief-1

De resultaten van 7 dagen een half uurtje alleen Netlfixen tonen dat ik er met mijn favorietenlijstje behoorlijk naast zit. Dacht ik dat bij hem de kracht van de herhaling nog voor ‘kijkplezier’ zorgt, zelf denkt hij daar heel anders over. Zo is bink ondertussen van Frozen overgeschakeld naar Dinotrux en kijkt hij meer afleveringen van Transformers: Rescue Bots dan van Peppa Big. Ik ben oprecht verbaasd dat ik het kijkgedrag van mijn peuter helemaal niet lijk te kennen.
Top 3 lijstje
1. Dinotrux
2. Transformers: Rescue Bots
3. Rudolf

Netflix-Frozen-Love4Kidz-3

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig hoe ik er zo naast heb kunnen zitten met mijn lijstje. Mijn peuter heeft hierop een paar antwoorden.Ten eerste zijn dino’s auto’s en robots gewoon cool. Daarnaast is hij al bijna een grote jongen zoals z’n broer en wil hij ook grote jongens series kijken en als laatste en allerbelangrijkste “er is zo veel leuks te zien op Netflix mam, ik heb geen tijd om steeds hetzelfde te gaan kijken. Ik ken Peppa, Elza en Sam nu wel.”. Point Taken. Tijd dat we weer samen gaan kijken, dan heb ik de volgende keer vast z’n top 3 lijstje helemaal goed.

Netflix-Frozen-Love4Kidz-1

Weet jij de kijk-top-3 van je kindje?

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

One Response to "Peuter, Peuter wat kijk je zoal?"

  1. Nathalie says:

    Hier is Peppa Pig ook favoriet op Netflix!
    Nathalie onlangs geplaatst…URBANminiSHOP winnaar…My Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: