Kleuterbios | met je kleintje naar de bioscoop

Naar de bioscoop met een peuter of kleuter, het stond niet op mijn ‘to do list’. STOND. Want sinds ik de Kleuterbios van Pathé en Nick Jr. heb ontdekt, mag ook mijn kleinste man genieten van films op maat.

Kleuterbios – Nick Jr in de Bios!, is een initiatief om kleine kinderen (3 tot 6 jarigen) bekend te maken met de bioscoop. Pathé bioscopen organiseert samen met Nick Jr. op gezette tijden en data speciale ochtenden voor kindjes onder de 6 om te genieten van films en Nick jr programma’s als Dora and Friends, Blaze en de Monsterwielen en Paw Patrol. Maar dat is niet alles. Naast dat de films korter zijn dan de normale bioscoopfilms, blijven ook het licht gedempt aan en is het geluid zachter afgesteld.

Peuterbios-pathe-love4kidz-2

Voor Pathé en Nick Jr. mochten we met kleine man onlangs een Kleuterbios bijwonen. In Pathé Arena werden 3 niet eerder getoonde afleveringen van Blaze en de Monsterwielen getoond. Kleine man was helemaal enthousiast. Hij kreeg bij binnenkomst een mooie kleurplaat en een doosje met popcorn, drinken en een snoepje. De ochtend kon niet meer stuk.

Peuterbios-pathe-love4kidz-1 Peuterbios-pathe-love4kidz-3

Enthousiast wiebelend op z’n bioscoopstoel met zitverhoger maakte hij zich op voor Blaze. Toen de lichten doofden, pakte hij snel m’n hand, maar toen het niet helemaal donker werd, liet hij snel los en stopte stoer een popcorntje in z’n mond. De film begon te spelen en kleine man ging op in het verhaal. Mooi om te zien dat om ons heen er zo nu en dan enthousiast mee geroepen werd met het verhaal. Dat is zeker een voordeel van de Kleuterbios. Omdat het allemaal kleuters zijn, hoef je je niet druk te maken dat je een geagiteerd “ssshhhtttt” hoort achter je. Ook is het mogelijk om tijdens de film naar het toilet te lopen. Je krijgt – met kleuter – alle begrip van het personeel. Wat een ontspannen ochtendje. Ik geniet net zo veel als mijn stoere 4-jarige.

Peuterbios-pathe-love4kidz-4 Peuterbios-pathe-love4kidz-5

Na de afleveringen waarin Blaze op magische wijze heel veel problemen heeft opgelost, verzucht kleine vent “Ohhh mam, dit was wel heel erg gaaf he?” Ik knik en pak z’n handje vast als hij huppelend de bioscoop uitloopt.

Peuterbios-pathe-love4kidz-6

Kleuterbios | Pathé | Nick Jr. in de Bios! wordt ongeveer 4 keer per jaar gehouden | €8,- per ticket (incl. drankje, popcorn, snoep + thee en iets lekkers) | kijk voor actuele data en films op Pathé.nl 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Kleuterbios | met je kleintje naar de bioscoop"

  1. Daphne says:

    Superleuk! Mijn kleine man is 1,5 dus dit feestje laat nog even op zich wachten, maar dan!
    Daphne onlangs geplaatst…Lunchen bij Jamie Oliver in RotterdamMy Profile

  2. Annelies Frijters says:

    Wat een prima manier om kinderen te leren naar de film te gaan.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: