Peuters … waar spelen ze het liefste mee?

Peuters en speelgoed … Waar spelen die kleintjes nu echt het liefste mee? De keuze is reuze groot, maar is elk speelgoed ook geschikt voor jouw kleintje. Waar moet je naar kijken als je speelgoed gaat kopen? Wij zetten alle ideeën op een rijtje.

De keuze aan speelgoed is niet te overzien. Speelgoedwinkels puilen uit met knuffels, poppen, auto’s spelletjes en zelfs gadgets. Als je niet oppast, ligt de helft van de winkel straks in je woonkamer en zie je door de bomen het bos niet meer. Zeker als je niet precies weet wat je peuter leuk vindt om mee te spelen is het een doolhof aan keuze. Met als gevolg dat er met veel verkregen cadeautjes niet gespeeld wordt. Zonde! Hieronder vind je tips hoe het speelgoed te vinden dat je kindje leuk vindt.

Wat vind jouw peuter leuk?

Noteer interesses van je peuter

Noteer op een lijstje welke interesses je kleintje heeft. Zo wordt het makkelijker om speelgoed te kiezen dat bij hem of haar aansluit. Hiermee voorkom je op een verjaardag een gigantische overlaad aan cadeautjes waar uiteindelijk niet mee gespeeld wordt. Ook wordt het voor jou makkelijker om een verlanglijstje te maken. Op basis van interesse kan je veel directer een keuze maken.

Bied verschillend speelgoed aan

Mijn ervaring met peuters is, dat het nog best lastig kan zijn om te zien waar hun interesse ligt. Daarom is het handig om verschillende soorten speelgoed aan te bieden. Je zult dan snel genoeg merken waar de meeste aandacht naar uit gaat. Dit kan je gemakkelijk doen door te kijken waar ze mee spelen op de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, tijdens een speeldate of thuis. Zo kom je er op een snelle, goedkope manier achter waar jouw kindje naar grijpt.

Bij mijn zoon was eigenlijk al heel snel duidelijk dat hij gek is op dingen bouwen en op alles wat maar wielen heeft. Zodra hij het kon met zijn kleine handjes, stapelde hij alles op elkaar. Gooide het vervolgens om en begon weer opnieuw. Maar kleuren of tekenen, daar was hij maximaal 2 minuten zoet mee. Hij kan heel goed sturen en was een ware held op zijn loopfiets. Echt fietsen deed hij ook behoorlijk snel. Voor hem was het ook vrij makkelijk om speelgoed te bedenken wat hij echt leuk vindt.

Glodos, Bit, loopfiets, speelgoed, buiten peuters

Mijn dochter was iets lastiger. Haar interesses waren niet zo snel duidelijk. Pas vanaf haar derde jaar werd duidelijk wat ze leuk vindt. Zij is gek op kleuren, maar vooral dansen en rollenspellen zijn de dingen waar ze echt in op gaat. Ze heeft ook een loopfiets, maar daar heeft ze al een paar maanden niet meer naar omgekeken. Echt fietsen (met zijwieltjes) kan ze prima, maar ze doet het bijna nooit.

peuter, speelgoed, kleuren, crayola peuters

Maak een verlanglijstje

Vier je de verjaardag van je kindje, zorg dan voor een verlanglijstje voor de gasten. Hierdoor kunnen ze gerichte cadeautjes kopen. Niet alleen handig voor de visite die graag met een goed cadeautje aankomen. Maar de jarige ontvangt ook wat hij wenst. Verlanglijstjes maak je gemakkelijk online tegenwoordig. Handig met een geïntegreerde link naar de speelgoedwinkel waar het cadeautje online gekocht kan worden.

verlanglijstje maken online bol.com peuters

 

Speelgoed Top 10!

Om jou te helpen bij het kiezen van een leuk cadeau, heb ik hieronder mijn top 10 speelgoed voor peuters samengesteld. Alles geschikt voor jongens én meisjes:

  1. Loopfiets (bijv van Prijskiller)
  2. Regenboog van Grimms
  3. Balance board (bijv. Wobbel)
  4. Step (bijv. Micro Mini step)
  5. Zoek & Vind boek
  6. Puzzels
  7. Schepje en een emmer
  8. Voetbal
  9. Kleurboek met potloden
  10. Poppenhuis  

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: