knäckerbröd als Pizza bodem – zelf maken!

Tijdens onze vakantie in Zweden raakten we alle vijf verslaafd aan het ronde knäckerbröd waar Zweden beroemd om is. Nu zijn ze heerlijk met jam, marmelade of pasta. Maar wist je dat ze ook prima dienst doen als pizza bodem?

Natuurlijk was ik niet gelijk overtuigd van het idee om een knäckerbröd in de oven te stoppen. Maar tijdens het All You Need is Food Event van Kroon op het Werk raak ik toch zo nieuwsgierig dat ik de uitdaging aan besluit te gaan. Het resultaat is een heerlijke pizza die ook nog vult. Wil je het ook proberen? Hieronder vind je het recept zoals wij hem hebben gemaakt. Super lekker en goed vullend.

Succes!

Knäckerbröd leksands pizza zelf maken diy

pizza knackerbrod leksands diy

Wat heb je nodig


 1. Ronde knäckebröd (Leksands verkrijgbaar bij Ikea – 5 wagenwielen)
 2. Boter
 3. Tomatenpuree
 4. Mini tomaatjes
 5. Kaas
 6. Mais
 7. Ananas
 8. Mozarella
 9. Basilicum
 10. Salami
 11. Italiaanse kruiden
 12. Schaar (voor het knippen van de bodem in punten)

Hoe maak je de knäckerbröd pizza?

Verwarm allereerst de oven op 180 graden. Smeer de knäckerbröd bodem in met boter. Zorg vooral dat je langs de buitenrand goed smeert. Dit om uitdroging te voorkomen. Smeer daarna de bodem in met tomatenpuree. Wees hier niet te zuinig mee omdat de bodem anders erg droog is. Hierna kan je de pizza bodem versieren zoals je gewend bent. Benieuwd naar pizza ‘Huize Chaos’? Lees dan verder naar een uitgebreid recept met bovenstaande ingrediënten.

Knäckerbröd leksands pizza diy

leksands pizza knackerbrod diy

Pizza alla huize Chaos

Nadat je de knäckebröd bodem hebt besmeerd met boter en tomatenpuree beleg je de bodem met salami en kaas. Snij de mini tomaatjes in tweeën en plaats ze op de bodem. Vul de pizza op met mozzarella stukjes, ananas en mais. Strooi de geraspte kaas en Italiaanse kruiden over de pizza.

Plaats de pizza nu 5 minuten in de oven. Check het resultaat en verleng naar gelang met een minuut. Als je pizza klaar is voeg dan als finishing touch de basilicum blaadjes toe.

tip: gebruik een schaar om de knäckerbröd te ‘snijden’. De bodem is vrij stug en hierdoor moeilijk te snijden. Een schaar gaat gemakkelijk en zorgt voor dat de punten heel blijven.

Eet smakelijk 

Knäckerbröd leksands pizza diy

leksands pizza knackerbrod diy

Knäckerbröd leksands pizza

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: