Playtime Paris | zomer 2014

Afgelopen weekend was het weer zover: de Playtime Paris. Hier tonen internationale merken hun zomercollecties voor 2014. In een snikheet Parijs showden ruim 400 exposanten hun collecties voor de komende zomer. Een ding is duidelijk: het gaat een zinderende zomer worden, volgend jaar.

De evenementen-hal in Parc Floral de Paris is ook dit jaar weer de perfecte locatie voor Playtime Paris. Hoewel het er zinderend warm werd na mate de dag vordert, biedt het ook ruimte aan alle merken die hun collecties willen laten zien aan inkopers, pers en andere nieuwsgierigen. Gewapend met een plattegrond – anders mis je absoluut stands waar je later van baalt – maken we een plan met waar we absoluut naar toe willen en waar de zitplaatsen zijn om uit te puffen.

Neonkleuren
Wat we hebben gespot voor de volgende zomer is dat de neon trend van nu gewoon doorzet volgend jaar. Neon geel, knalroze en neon groen zijn ruim vertegenwoordigd in kleur en print bij onder andere het kunstzinnige Zozio, Chat Merchant en het zuurstok zoete Billy Blush. Heerlijk zomers. Van deze collecties word je meteen heel vrolijk.

Zozio Playtime Paris kinderkleding

Zozio

 

Billy Blush Playtime Paris zomercollectie 2014

Billy Blush

Vintage
Tegenhanger van het neon geweld zijn de ingetogen natuurlijke kleuren van vooral de Spaanse, Italiaanse en Franse merken. Oud roze, ijsblauw, crème, grijs en bruin voeren hier de boventoon. Ook hun ontwerpen blijven eenvoudig met een vintage-feel. Zo zie je bij deze merken rieten hoedjes, leren sandaaltjes, salopetjes, blousjes met kanten randje en schattige jurkjes in lichte katoenen stofjes, het liefst zonder prints – hooguit een klein streepje of bloemetje hier en daar. Tocoto Vintage en Pequeñotocon laten deze meditaraanse feel goed tot uiting komen in hun collectie.

pequenotocon kinderkleding zomercollectie 2014 Playtime Paris

Pequenotocon

Pepe kinderschoenen Playtime Paris zomercollectie 2014

Pepe

Paade Mode kinderkleding zomercollectie 2014 Playtime Paris

Paade Mode

Opvallende (foto)prints zijn er genoeg dit seizoen. Natuurlijk kunnen we ook dit keer niet om de edgy illustraties van Bobo Choses heen. En stelt ook Mini Rodini met hun stoere dierenprints niet teleur. Beide merken kiezen voor de voor hen bekende verwassen kleuren als groen, blauw, rood, mosterd en bruin.

Bobo Choses zomercollectie 2014 Playtime Paris

Bobo Choses

Mini Rodini zomercollectie 2014 kinderkleding Playtime Paris

Mini Rodini

Carnival – Kermis
Opvallend is dat de uil en de snor van 2013 plaats moet maken voor de waterdieren en de kermis jaren vijftig stijl. Overal komen we ze tegen ‘luchtballonnen’, ‘carrousels’ ‘kwallen’ en ‘octopussen’.

Zo vinden we een prachtig zachtblauw jurkje bij Hucklebones met een zwerm luchtballonnen. Staan ze bij Jumina te trappelen om ook de lucht in te gaan met al hun bont gekleurde clowntjes en is het fotoprint Carrousel jurkje van Chat Mechant in mint en oranje een echte must have.

Jumina kinderkleding zomercollectie 2014 Playtime Paris

Jumina

Chat Mechant zomercollectie 2014 Kinderkleding Playtime Paris

Chat Mechant

Waterdieren
Ook de organisatie van Playtime Paris is het waarschijnlijk opgevallen: de waterdieren. Want één installatie is dit jaar geheel gewijd aan onderwaterdieren. Kwallen, octopussen, kleine en grote, lieve en gevaarlijke vissen in alle kleuren van de regenboog komen ons tegemoet. Zowel handgetekend als in prachtige fotoprints. Geen vosjes en uilen dus voor 2014, maar heerlijk zomers kennis maken met de dieren van de onderwaterwereld.

Playtime Paris 2013

Onderwaterwereld Playtime Paris

Onderwaterwereld Playtime Paris

Onderwaterwereld Playtime Paris

Hou Love4Kidz in de gaten  voor de sneak peeks van zomer 2014.

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: