Playtime Paris | zomer 2015

Afgelopen weekend was het weer zover: de Playtime Paris. Internationale merken tonen hun zomercollecties voor 2015. Meer dan 400 exposanten laten trots zien waar de zomer van 2015 voor staat. Een ding is duidelijk: het gaat een kleurrijke en beest-rijke zomer worden, volgend jaar.

How I love de locatie Parc Floral de Paris waar ook dit jaar de Playtime Paris wordt gehouden. De omgeving is mooi en binnen in de evenementenhal is ruimte genoeg voor alle merken om hun collecties te tonen aan inkopers, pers en andere nieuwsgierigen. Ook dit jaar is het de lange autorit meer dan waard. Al ga ik volgend jaar wel de Mommy Clutch van Year meenemen. Handig en beautiful met en zonder baby.

kinderkleding, zomercollectie, mommy clutch

Year

Candy Colours
Wat worden we hier blij van! De zomer zal voor zowel meisjes als jongens een kleurrijke wandeling door een snoepwinkel lijken. De vrolijke snoepkleurtjes spatten de stands uit. De fluoriserende kleuren beperken zich komende zomer tot roze en oranje, maar er zijn genoeg andere vrolijke kleuren waar we van gaan watertanden, Louise Misha, Everbloom en het zuurstok zoete Billy Blush. Heerlijk zomers en girly girly.

zomercollectie, kinderkleding

Billy Blush

zomercollectie, kinderkleding

Everbloom

zomercollectie, kinderkleding

Louise Misha

Black & White
Natuurlijk moet er voor deze zuurstok-kleurtjes ook een tegenhanger zijn. Die is er in de vorm van de urban merken als My little Baby Rock, The Tiny Univers en Dguiz. Zij zorgen met hun zwart-witte collectie vooral voor een stoere touch.

zomercollectie, kinderkleding

The Tiny Univers

zomercollectie, kinderkleding

My Little Baby Rock

zomercollectie, kinderkleding

Dguiz

Vintage Mediterranean   

Natuurlijk mogen de vintage merken ook dit jaar niet ontbreken. Met hun gebruik van mosterdgeel, babyblauw, oud roze en taupe onderscheiden ze zich van het kleur en dessin geweld. De ontwerpen zijn een aubade aan de jaren dertig van de vorige eeuw: bloesjes met kleine knoopjes zoals bij Tuchinda, schattige plissé rokjes, veel knitwear (Hilda.Henri en Caffe d’Orzo) en dat alles in lichte linnen en katoenen stoffen zoals bij I love gorgeous. Hier horen sokjes met een kanten randje bij en mary jane schoentjes.

zomercollectie, kinderkleding

Tuchinda

zomercollectie, kinderkleding

Hilda.Henri

zomercollectie, kinderkleding

Caffe d’ Orzo

zomercollectie, kinderkleding

I love gorgeous

Beestenboel
Opvallend is dat in de prints vooral de dieren een duidelijke voorkeur hebben. Overal komen we ze tegen van kleine kriebelbeestjes (Beau LOves) tot grote stampers (Lion of Leisure en Mini Rodini). De beestenboel krijgt op zoveel verschillende manieren vorm, dat een rondje Playtime bijna een uitdaging wordt om de mooiste, leukste en grappigste must-haves er uit te vissen. Ons hart is gestolen door de geweldige grafische panda print van Ígló & Indí. Maar ook de trappelzak met giraf in fotoprint van Anatology is een echte wanna have.

zomercollectie, kinderkleding

Lion of Leisure

zomercollectie, kinderkleding

Iglo & Indi

zomercollectie, kinderkleding

Beau LOves

zomercollectie, kinderkleding

Anatology

Waterratten
Op een beurs met zomercollecties mag natuurlijk de zwemkleding niet ontbreken. Hou je van de jaren vijftig? Dan is I love Koi zeker een leuk merk. Hun collectie is gebaseerd op de Disneyprinsesjes en hebben bekende namen als Ariel, Aurora en Pocahontas. Wij gaan voor Ariel. Zeker het hoge broekje met grappige schubben is te leuk. Maar ook Little Creative Factory is een merk om in de gaten te houden. Hun bikini’s, badpakken en zwembroeken zijn niet alleen zonder dessin en dus opvallend rustig, maar ze zijn ook nog eens reversibel en je kan er eindeloos met mix and matchen: love, love, love.

zomercollectie, kinderkleding

Little Creative Factory

zomercollectie, kinderkleding

I love Koi

Lifestyle & Design

Naast kleding kijk je op Playtime ook je ogen uit in de Lifestyle departement. Geweldige bedjes, speelgoed en te leuke accessoires en speelgoed. Hoe leuk zijn de geweldige groenten en fruit knuffels van Myum? Deze kereltjes hebben een rinkelballetje in hun buik voor de allerkleinsten. Sommige kun je zelfs van bloem laten veranderen in het fruit of groente dat ze uiteindelijk worden. Leuk toch om te zien hoe een bloem een aardbei wordt.  Daarnaast zijn we ook fan van de fietshelm en racehandschoenen van Kiddimoto. Hier kom je super stoer en hip mee voor de dag tijdens een fietstochtje. De design meubels van Nobodinoz passen binnen hun geweldige totaal concept met kledingcollectie, speelgoed, accessoires en dus meubels. Alle kleuren komen door de volledige lijn terug en zorgen voor rust en eenheid. Maar het ultieme design ontwerp van dit jaar gaat ongetwijfeld naar ‘Cocoon’ van Binome Design. Dit ei op pootjes is eigenlijk een hutje voor kids om in te spelen en te verstoppen. Een getaway waarin je je gang kunt gaan. Door de grappig gaten kun je overal door heen spieken, maar ook heerlijk op je rug naar de lucht kijken. Ik zeg: hebben!!

zomercollectie, kinderkleding

Kiddimoto

zomercollectie, kinderkleding

Binome Design

zomercollectie, kinderkleding

Myum

zomercollectie, kinderkleding

Nobodinoz

Hou Love4Kidz  ook via Instagram in de gaten voor de sneak peeks van zomer 2015 en  Follow my blog with Bloglovin

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

One Response to "Playtime Paris | zomer 2015"

  1. Love4kidz | Anatology | Toucan collectie says:

    […] eerder schreven we over de leuke grafische collectie van Anatology. Hun giraffe print trappelzak is te cute. Voor dit jaar hebben ze een super leuke aanvulling op […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: