Pluggies Kids | Ongestoord leren

Onze middelste zoon gaat vanaf vorige week naar groep 4. Een echte bink alweer. Maar eentje met een gebruiksaanwijzing qua afleiding. Meneer kan zich namelijk heel slecht concentreren. Heel vervelend voor zoonlief en z’n juf. Alles hebben ze geprobeerd: van voorin de klas, achterin de klas, kleurenklok, strafwerk en tot overmaat van ramp gehoorbeschermers van de bouwplaats. Deze laatste waren bij onze trotse man de druppel. Hoewel ze werken; klaagt hij over last van z’n oren, klemmend gevoel op z’n hoofd etc. Vandaar dat we alle hoop hebben gelegd bij Alpine en haar Pluggies Kids.

Pluggies Kids zijn oordopjes voor kinderen die naast het beschermen tegen hard geluid, drukpijn bij vliegen verminderen en water uit het oor houden, ook zorgen voor het vergroten van de concentratie. Daar gaat het ons om: concentratie. Zou het dan toch mogelijk zijn dat onze kanjer zijn concentratie kan vergroten met een paar oordopjes? Het zou toch fantastisch zijn als de grote gehoorbeschermers in de kast kunnen blijven. Het blijft immers ook een gek gezicht zo’n klein koppie met enorme oorkappen op z’n hoofd.

Earplug-oordopjes-alpine-pluggies

De oordopjes van Alpine zien er in ieder geval heel vriendelijk uit. Het materiaal is zacht en buigbaar en de vorm is rond en ziet er niet eng uit. Zoonlief vindt het geen enkel probleem om als proefpersoon een paar Pluggies te laten plaatsen. Met het bijgeleverde plastic houdertje plaats en verwijder je de Pluggies heel eenvoudig zonder met je handen aan de oordopjes te zitten. Hygiënisch!

Earplug-oordopjes-alpine-pluggiesEarplug-oordopjes-alpine-pluggies

De dopjes laten zich prima plaatsen. In een wip zitten ze op hun plaats en neemt onze bink plaats met een boek aan de eettafel. Of hij zich wil consenteren op het verhaal in het boek. Best moeilijk als je zus en kleine broertje achter je televisie zitten te kijken en mama aan het koken is met de afzuigkap op vol. Toch waagt hij zich aan ons project. “Ik kan jullie nog wel horen hoor”, is het eerste wat hij roept. De moed zakt me al in de schoenen en ik zie het project als gefaald. Maar tot mijn verbazing gaat bink wel gewoon zitten lezen. Als ik hem vertwijfeld vraag of het nog wel zin heeft zo, kijkt hij geïrriteerd op: “mam, ik hoor jullie wel, maar het is niet meer zo dat ik er naar wil luisteren. Het gaat eigenlijk prima zo”. Opgelucht zetten we ons project voort.

Earplug-oordopjes-alpine-pluggiesEarplug-oordopjes-alpine-pluggies

Na 10 minuten stopt zoonlief abrupt en slaat z’n boek dicht. “Zo, ik heb het verhaal gelezen, ik ben klaar”. Om daarna te vervolgen: “deze oordopjes kunnen mooi mee naar de klas. De juf zal wel blij zijn als ze ziet dat ik mijn heel goed kan concentreren”. Hier kan ik weinig tegen in brengen. Ik verwijder met het houdertje de Pluggies oordopjes en zoon stopt ze in het handige opbergdoosje. Hij sluit met een klap het dekseltje om ze daarna in z’n schooltas te stoppen. “Ik ben benieuwd of ze in de klas ook zo goed helpen”, zeg ik. “Ja, ik denk het wel”, antwoord mijn mannetje. “En voor de zwemles zijn ze ook super handig mam”. ~ Wordt Vervolgd … ~

Pluggies Kids | €10,95 | voor kids van 4 tot 12 jaar | tegen omgevingslawaai – vergroten concentratie – drukpijn verminderen – water uit oren houden – muziekles – voor op de motor | voorzien van AlpineAcousticFilters | Alpine

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Pluggies Kids | Ongestoord leren"

  1. Love4kidz | Muffies hoorbeschermers | Ongestoord leren – Deel 2 says:

    […] een eerdere blog vertelde ik je over onze zoektocht naar de ideale gehoorbeschermers om Lucas geconcentreerd te […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: