Pole4Kids | paaldansen voor kinderen

Als ik op de vraag ‘welke sport mijn dochter doet’, antwoord met ‘Paaldansen en jazzballet’. Gaan er bij de eerste nog steeds wenkbrauwen omhoog. Maar met beide sporten traint ze haar kracht, balans en uithoudingsvermogen tot in de puntjes. Daarnaast is ze bezig met dans en beweging. Ideaal om de motoriek te verfijnen en een geweldige conditie op te bouwen. 

Natuurlijk weten we dat er negatieve geluiden komen, wanneer ze vertelt dat ze op ‘paaldansen’ zit. Helaas heeft deze sport erg te lijden onder haar blote-sexy-imago. Maar dat is onterecht. De kids van Pole4Kids doen aan de sport ‘paaldansen’ en deze heeft niets te maken met haar sexy strippende tegenhanger. Gelukkig wegen deze vooroordelen wegen niet op tegen de lol die de kids hebben tijdens de lessen.

Paaldansen voor kinderen, sporten, bewegen, zoetermeer

Jarenlang gingen we naar ballet, streetdance en jazz. Altijd miste er iets. Ze zocht iets meer dan alleen maar ‘dansen’. Toen ze dan ook het paaldansen ontdekte, vielen de puzzelstukjes voor haar in elkaar. Nu kan ze niet alleen dansen en met beweging bezig zijn, maar traint ze ook haar kracht en uithoudingsvermogen met de oefeningen in de danspaal. Immers op je kop aan je benen in een metalen paal hangen is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Die kracht en die balans moet je leren. Net zoals je moet leren skiën, hardlopen of zwemmen. Dat leren vindt dochterlief geweldig.Paaldansen voor kinderen, sporten, bewegen, zoetermeer

Paaldansen is een combinatie van gymnastiek en dans. Een les paaldansen bestaat dan ook niet uit rondjes draaien in een danspaal. Een echte paaldansles begint – zoals elke sportles – met een warming up en gaat daarna over in het aanleren van een choreografie,  het doen van vloer oefeningen, het vergroten van de lenigheid en het aanleren van tricks. Door de choreografie en tricks (trucjes in de danspaal) met elkaar te combineren ontstaat er uiteindelijk een complete dans. Elke les wordt afgesloten met een cooling down.

Paaldansen voor kinderen, sporten, bewegen, zoetermeer

Op de vraag of mijn dochter te blote kleding aan heeft tijdens haar oefeningen, kan ik geruststellend antwoorden: Nee. Ze draagt een turnbroek en een hemd. En nee ze leert geen sexy dansjes. Wel is ze gegrepen door de prestaties van wereldkampioene  Alessandra Marchetti en Nederlands Kampioene Yvonne Smink. Die zijn ongelofelijk indrukwekkend en staan op het to-do-lijstje van dochterlief.

Paaldansen voor kinderen, sporten, bewegen, zoetermeer

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

3 Responses to "Pole4Kids | paaldansen voor kinderen"

  1. Annelies Sandee says:

    Omdat het weer eens wat anders is….

  2. Annelies Sandee says:

    Dit is weer eens wat anders dan jazz, turnen etc….

  3. Herman Gelton says:

    Omdat, onze dochter zo lenig is als een plank en zo sterk als een olifant …mix & match!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: