Project Mc2 Make-upset met kleurkrijt | Smart is the new Cool

Met de Project Mc2 Make-upset creëer je in een handomdraai je eigen make-up van kleurkrijt. Zo haal je een klein beetje scheikunde in de keuken. Wie weet ontdek je zo wel een heel andere (exacte) versie van jezelf. Wij namen de doos met zelf te maken lipstick onder de loep.

Voor Meiden lijken de vakken wiskunde, scheikunde of natuurkunde nog steeds geen automatische keuze. Vaker worden deze exacte vakken gekozen door jongens. Maar wist je dat je voor het realiseren van dagelijkse producten als make-up ook  scheikunde nodig hebt?

Project MC2 | Science for girls

Netflix springt hier handig op in met haar Netflix Original serie Project Mc2 waarin  Adrienne Attoms een missie heeft om met haar cosmetisch-scheikundige skills de perfecte look te creëren. Zo wordt scheikunde niet alleen leuk, maar ook op een herkenbare manier onder de meiden gebracht. Hoewel ik er geen grote aanvragen voor studie schei- en wiskunde van verwacht, is het een positieve serie die naast een spannende storyline ook meiden kennis laten maken met ‘andere’ beroepen dan ze wellicht gewend zijn op een vrouwelijke manier.

project Mc2 netflix makeup lipstick

Nu komt in het verlengde van de serie een eigen thuis-experiment in de vorm van zelf te maken make-up sets. Zo kan je kiezen voor nagellak of lipstick. Dit Project MC2 Make-up set is speciaal voor meiden om zelf te doen. Wel is het verstandig om als volwassene toezicht te houden, want de kleurkrijt waar je mee gaat werken, wordt ontzettend heet.

Het Project MC2 make-up lipstick pakket is op basis van kleurkrijt. Hierdoor is het geschikt voor kinderen om  mee te werken. Naast de meegeleverde kleurkrijt moet je zelf nog kokosolie toevoegen om het krijt om te toveren tot een werkend lipstick in je favoriete kleur.

Project M2C | Stap voor Stap

project Mc2 netflix makeup lipstick

In de doos voor het maken van lipstick zit:
– 1 lipstickvorm,
– 2 flipstickhulzen,
– make-up paletvorm
– 1 doosje met 6 kleuren kleurkrijt

project Mc2 netflix makeup lipstick

Zelf heb je nog nodig:
– kokosnootolie,
– theelepel,
– ovenvaste beker,
– ovenschaal,
– ovenhandschoenen

Kies nu je favoriete kleurcombinaties uit om jouw perfecte lipstick te maken. Je kan heerlijk spelen met de kleurkrijt kleuren. Zo kan je het kleurkrijt per kleur laten ‘smelten’, maar ook kleuren mixen door kleuren bij elkaar te doen. Wij kiezen er voor om twee kleur samen te voegen om zo een nieuwe kleur te maken. We kiezen ervoor om elke kleur te halveren. Zo kan je verschillende kleur schakeringen maken.

project Mc2 netflix makeup lipstick

Plaats jouw gekozen kleur in de beker en voeg een theelepel kokosnootolie toe. Nu plaats je de beker in een ovenschaal (heel belangrijk!). Plaats de ovenschaal met de beker in het midden van de oven. Let goed op de tijd. Niet langer dan 3 minuten.

project Mc2 netflix makeup lipstick

project Mc2 netflix makeup lipstick

Pas op heet!

Pas goed op met uithalen van de ovenschaal deze is heet. Heel belangrijk dus om ovenhandschoenen te dragen. Nu begin je met het roeren van het kleurkrijt. Door de kokosolie zie je dat langzaamaan de kleuren smelten en zich samenvoegen tot een nieuwe kleur. Als alle klontjes zijn gesmolten is het krijt klaar om omgetoverd te worden tot lipstick. Hiervoor het je de lipstickhouder nodig.

project Mc2 netflix makeup lipstick

project Mc2 netflix makeup lipstick

project Mc2 netflix makeup lipstick

Vul nu je gesmolten krijt in uit de beker in de lipstickhouder. Wacht er niet te lang mee, want het krijt wordt best snel weer dikkig en dan schenkt het wat lastig. Als je je houder hebt gevuld zet je het geheel in de koelkast. Zo wordt je lippenstift snel hard en bruikbaar.

Als je kleur hard is geworden pak je hem voorzichtig uit de houder en plaats je de lipstick in de huls. Draai de huls naar beneden en voilà … je hebt je eigen lippenstift gemaakt.

project Mc2 netflix makeup lipstick

project Mc2 netflix makeup lipstick

project Mc2 netflix makeup lipstick

Conclusie Project Mc2

De meiden (12) vonden het maken van de lipstick helemaal geweldig. Wel is het voor kleinere kinderen lastig om dit alleen te doen. Bij het smelten van de kleurkrijt ben ik er bij gebleven. Voor kleinere kinderen moet je het hele proces overnemen.

Het uiteindelijk resultaat lippenstift is niet helemaal kreukvrij. Dit zal komen door het zoeken naar de ideale hoeveelheid kokosolie. De lippenstift is echter wel goed smeerbaar en laat inderdaad kleur achter op de lippen. Het ziet er uit als dikke lipgloss. Over de smaak zijn de meiden minder enthousiast. Het ruikt en smaakt inderdaad echt naar vetkrijt.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

One Response to "Project Mc2 Make-upset met kleurkrijt | Smart is the new Cool"

  1. Num Noms Nail Polish Maker | Zelf nagellak maken | Love4kidz says:

    […] Nagellak maken met tieners? Lees dan de blog Project Mc2 Make-up set […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: