Putty | een magisch slijm uit Amerika tegen friemelen

“This is putty”, ons Amerikaanse nichtje gaf het blikje met een magisch gebaar aan dochterlief. Het voelde als iets heel belangrijks. Nieuwsgierig word het ronde blikje opengemaakt. De inhoud doet de wenkbrauwen rijzen. “Wat is dit voor spul?”. Het lijkt op slijm, maar het is veel te dik. Het is ook geen klei. De verbazing wordt nog groter als het spul uit het doosje wordt gehaald. Het is lobbig, dik, soepel en elastisch. “This is putty”, herhaalt het nichtje “It’s the most populair stuff in America”. 

De putty die we kregen is de Crazy Aaron’s Thinking Putty. Een rage onder Amerikaanse kinderen. Het ideale speeltje tijdens een verloren uurtje op school, in de bus of gewoon waar je ook maar bent. Het is een soort van dikke lobbige slijm dat je in allerlei vormen kan kneden. Elke putty heeft zijn eigen kleur, vorm en consistentie. Hierdoor kan je een hele verzameling opbouwen en steeds weer verrast worden.

crazy aaron's thinking putty love4kidz GirlTalk YouTube

Onze putty is de Mystic Glacier. Een ijzige putty met glitters. Naast de slijm vind je ook een blacklight lampje in het blik. Door met het lampje op de putty te schijnen kan je er woorden in schrijven (deze lichten paars op) en zelfs een glow in the dark effect creëren. Super leuk, en ben je klaar met spelen, dan stop je je slijm gemakkelijk weer in het blikje en is het in no time weer tot een plat geheel ingezakt.

crazy aaron's thinking putty love4kidz GirlTalk YouTube

Wat kan je precies met deze putty?

Naast dat het de verveling tegen gaat met het eindeloos kneden (als in een stressbal). Kan je de putty ook scheuren. Dit moet je wel met een ruk doen. Dan scheurt het als papier. Je kan het laten poppen, er mee kleien en het laten stuiteren. Heel veel leuke manieren dus om je verveling tegen te gaan. En uiteindelijk vormt het zich weer om tot een plat geheel.

Een echte friemelaar in huis? Check dan de blog over de Fidget Cube

crazy aaron's thinking putty love4kidz GirlTalk YouTube

crazy aaron's thinking putty love4kidz GirlTalk YouTube

Wat kan putty nog meer?

Omdat elke putty anders is, kan je eindeloos verzamelen. Zo hebben we naast de glow in the dark ondertussen ook een Super Illusion die het effect van olie heeft. De putty is groen, maar als je het vaak kneedt wordt het warm en verandert het van kleur. Super leuk om te zien. De ‘Glass’ putty is bijna onzichtbaar door de helderheid. Het is werkelijk alsof je glas vast hebt in vloeibare vorm. Heel gek. Maar het allerleukste is de Gold Rush magnetic putty. Deze is gevuld met ijzerdeeltjes. Door de bijgeleverde magneet kan je het tot leven laten komen en vormen aan laten nemen en bewegen. Deze putty is het aller zachtste en makkelijk te kneden.

crazy aaron's thinking putty love4kidz GirlTalk YouTube

crazy aaron's thinking putty love4kidz GirlTalk YouTube

Crazy Aaron’s Thinking Putty

Op de site van Crazy Aaron’s Thinking Putty kan je allerlei verschillende blikken vinden. Zowel op kleur, effect, maar ook op textuur. Zo vind je eenvoudig jouw favoriete putty. Wedden dat je er verslaafd aan raakt? Want eerlijk is eerlijk, als de kinderen op bed liggen, dan zit ik zelf ook vaak nog even met de putty te kneden. Ideaal tijdens het nadenken over een nieuw artikel.

Thinking putty is niet giftig. Het wordt volledig gemaakt in Amerika. Het bevat geen latex, gluten, phthalates en tarwesoorten.

In samenwerking met GirlTalk maken we vanaf deze week samen video’s waarin de meiden van GirlTalk producten namens Love4Kidz.nl testen en reviewen. Hun mening is volledig onafhankelijk en niet gestuurd.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: