Puzzelen voor meiden met Denksport Junior

Bij ons in huis zijn de magazines van Topmodel een groot succes. Niet zo gek dat dochterlief de nieuwe lijn van Denksport Junior helemaal te gek vindt. Hier komen haar  hobbits samen: puzzelen, knutselen, tekenen en kleuren.

Ben jij gek op mode en op knutselen? Dan is de nieuwe lijn van Denksport Junior helemaal voor jou. Speciaal voor meiden tussen de 8 en 12 jaar komen ze met een Puzzelblok voor meiden en een kleurblok voor meiden. Helemaal te gek. De boeken staan vol prachtige platen om in te kleuren met als thema: fashion en make-up.

Denksport Junior love4kidz puzzelen mijn modefabriek

Fijne lijntjes vol fashion en make-up

Door dat de tekeningen zijn opgebouwd uit fijne lijntjes is dochterlief al snel enthousiast. Met haar 13 jaar is ze immers al te oud voor de vele andere kleurboeken in de winkel. Vaak zijn de tekeningen te grof of de vlakken te groot. Nee, juist dit priegelwerk is ideaal als je je even helemaal fashionable uit wilt leven.

En los aan kan je zeker. Het kleurboek voor meiden bevat tientallen illustraties waar je je kleurgevoel op kan botvieren. Eindeloos variëren met de meest uiteenlopende kleuren. Het is een genot om een tekening om te toveren tot een kleurrijk geheel (oké ik geef toe, ik heb zelf ook mee gekleurd, red.).

Denksport Junior love4kidz puzzelen mijn modefabriek

Doorlopers en kruiswoordpuzzels

Het Puzzelblok  voor meiden bevat naast een aantal doorlopers en kruiswoordpuzzels ook bijvoorbeeld ‘kleuren op nummer’ en ‘zoek de verschillen’. De grote mate van variatie in het blok zorgt dat je je niet snel zal vervelen. Ons favoriet is het kleuren op nummer. Zo moet je je houden aan de opgegeven kleur en ontstaat er een tekening die je zelf wellicht heel anders had gedaan. Met de stickervellen achterin het blok kan je de ontbrekende icoontjes vinden voor het fashion-sudoku.

Denksport Junior love4kidz puzzelen mijn modefabriek

Denksport Junior voor Meiden en voor jongens?

Maar wat vind ik van de nadruk op ‘voor meiden’ in deze tijd van genderloosheid en eigen keuze? Eigenlijk vind ik dat Denksport Junior dat niet zo met nadruk had hoeven te benoemen. De boeken zijn overwegend roze en er staan meiden voorop. Het extra hokje van ‘voor meiden’ had weggelaten mogen worden. Denksport voor kids!

Denksport Junior love4kidz puzzelen mijn modefabriek

Dat er een fashionlijn bij komt vind ik wel een enorm pluspunt in het winkelschap. Zo kunnen kinderen genieten van puzzelen en creatief bezig zijn op hun eigen niveau. Oh, en stiekem geniet mama heel erg mee.

Kijk voor meer creatieve ideetjes op:

Briefpapier maken en drukken met kinderen

Kleur je eigen sneakers

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: