Quest Junior | Voor nieuwsgierige jongens en meisjes

Vanaf vandaag is het kindertijdschriftenvak in de winkel een aanwinst rijker; Quest Junior. Het kleine broertje van Quest, maar net zo nieuwsgierig. Een tijdschrift voor nieuwsgierige jongens en meisjes dus.

Het heeft even geduurd voor het gat in kidsproof wetenschappelijk tijdschriften werd opgevuld. Voor de Kijk moeten kinderen vaak wat ouder zijn om het echt allemaal te begrijpen. De komst van Quest Junior is bij ons thuis dan ook met gejuich ontvangen: eindelijk een tijdschrift voor nieuwsgierige kids uit de bovenbouw van het basisonderwijs. In de Junior versie van de Quest wordt op een leuke, herkenbare en vooral inspirerende manier vragen beantwoord. Want heb jij je nooit afgevraagd hoe ridders gingen plassen in hun harnas? Of je vogelspinnen kunt eten en – heel belangrijk volgens mijn kinderen – Hoe maakt Dylan Haegens zijn filmpjes?

Naast de Quest Junior steunt Dylan Haegens ook
het Generation Discover Bright Ideas Challenge
quest junior tijdschrift love4kidz

Dylan Haegens bij onthulling eerste nummer van Quest Junior

Makkelijk leesbaar en interessant

Quest Junior is naast makkelijk leesbaar voor kinderen vanaf 9 jaar ook heel interessant voor ouders. De weetjes doen je versteld staan en nodigen uit tot gesprekjes waarvan je niet wist dat je ze überhaupt kon voeren. “Mam, weet je dat een olifant zijn slurf niet alleen zijn neus is, maar ook zijn bovenlip? Ze zijn met elkaar vergroeid. Gek he mam? Hoe ziet dat er eigenlijk uit als het los van elkaar zat? Weet je wat, ik ga dat tekenen”. En zo zit ik even later met een enthousiaste zoon een olifant met bovenlip en neus te tekenen. Het wordt een bijzonder beest. Meer bijzonder is het feit dat zoonlief tekenen verafschuwde. Nu dient het een doel. Dank je Quest Junior.

Quest Junior tijdschrift love4kidz

Onthulling van de cover door (vlnr) Dylan Haegens (youtuber), Wouter Siebers (leraar van het jaar), Diederik Jekel (wetenschapsjournalist), Thomas Hendriks (hoofdredacteur)

Experimenteren met Boy

Naast weetjes en feitjes staat de Quest Junior ook vol wetenschappelijke tests en proefjes. In het eerste nummer bijvoorbeeld wordt in 3 stappen uit de doeken gedaan hoe je lekker laat kan opblijven. De tips zijn herkenbaar, absoluut waar, een openbaring voor kinderen en heel grappig voor ouders. Wij gaan ze zeker uit proberen deze Oud & Nieuw. Liever snel in slaap? Geen nood ook daar vind je drie handige tips voor. Vaste kracht achter de proefjes van Quest Junior is biologieleraar en experimenteerexpert Boy Visser. Voor Quest Junior maakt hij YouTube filmpjes van zijn proefjes. Daarnaast vult hij een pagina in het tijdschrift met proefjes die je thuis kan uitproberen (met en zonder ouders).

quest junior tijdschrift nieuwsgierige meisjes en jongens love4kidz

Boy Visser demonstreert een van zijn proeven tijdens de lancering van Quest Junior

Dat de Quest Junior niet alleen leuk is voor kinderen, beweest de Breintester van het eerste nummer wel. We kregen een moeilijke ‘wat doe je als’ vraag voorgelegd en na beantwoorden van de vraag, bleken er nog 4 varianten op de eerste stelling te zijn. Het werd echt een gewetenskwestie die weer tot heerlijke discussies leidde met mijn zoon.

Nieuwsgierig geworden? Er is een exclusieve introductieaanbieding | 6 x voor €15,95 of 12 x voor €29,95 Kijk voor meer informatie op de website

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Quest Junior | Voor nieuwsgierige jongens en meisjes"

  1. Generation Discover - Kinderen als ontdekkers van de toekomst | Love4kidz says:

    […] met alles wat er te beleven was. De magie van wetenschap hield ze – zeker met het gekregen Quest Junior Magazine – nog dagenlang […]

  2. Moniek says:

    Wat leuk!!!
    Dochterlief is nog een beetje te jong (net 7), maar ik weet zeker dat er een abonnement komt als ze in de bovenbouw komt!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: