Raffie’s | sneakers met LED verlichting

“Die kunnen toch niet lekker zitten?” dat was de eerste gedachte toen ik de Raffie’s zag. Raffie’s zijn sneakers met LED verlichting in de schoenzool. Omdat je op een gedachte alleen niet kan beslissen, besluiten we de schoenen aan een test te onderwerpen.

 

Mijn gedachte dat een Raffie’s niet een echte schoen is, is gebaseerd op het feit dat ze te koop zijn in de speelgoedwinkel. Dat is toch geen plek voor schoenen? Wellicht moet ik mijn aanname bijstellen want tegenwoordig verkopen ze ook snoepgoed, schoolspullen, make-up en accessoires bij de speelgoedwinkel. Een lichtgevende schoen past hier prima tussen.

De Raffie’s zijn witte sneakers die op het eerste gezicht vrij plomp overkomen. Dit komt vooral omdat de volledige schoen wit is. Hierdoor lijken ze wat groter dan ze zijn. Eenmaal aangetrokken valt het mee en zien ze er uit als een paar Adidas sneakers. Dochterlief besluit ze aan een intensieve wandeltest te onderwerpen en komt met de conclusie dat de schoenen prima als dagelijkse schoen dienst kan doen. Ik begin al enthousiast te worden, want de prijs van €39,99 is dan een prima prijsje.

raffies-lichtgevende-schoenen-3 led verlichting

Opvallende lichtgevende zool

De Raffie’s werken heel eenvoudig. Bij de schoenen wordt een usb kabeltje geleverd zodat je je schoenen via het stopcontact op kan laden. Dat is wel een gek gezicht: twee sneakers aan het stopcontact. Maar in een mum van tijd zijn de schoenen opgeladen en kunnen we aan de slag met de lichtjes. Want hoewel de sneakers super leuk zijn, zijn ze natuurlijk vooral tof omdat de zolen licht moeten gaan geven.

raffies-lichtgevende-schoenen-4 led verlichting

Het aanzetten van de schoen gaat net zo eenvoudig als het opladen. Aan de binnenkant van de sneakers zit een knopje waarmee je je schoen ‘aan zet’. Gelijk begint de zool licht te geven. Nogmaals drukken en de kleur van de zool verandert. Je kan kiezen uit 7 opvallende kleuren. Zo heb je zeker een kleur die bij je outfit past.

raffies-lichtgevende-schoenen-1 led verlichting

raffies-lichtgevende-schoenen-2 led verlichting

De zolen geven – zeker in het donker – ontzettend goed licht. Het is niet zo maar even een vaag lichtje. Nee, de schoenzolen gloeien als een paar gloeilampen. Zeker de witte kleur doet de schoenen los komen van de vloer. Via een knopje ook in de schoen kan je de zolen laten knipperen, stil zetten of om en om laten verkleuren. Hierdoor heb je eindeloos variatie plezier.

Conclusie

De LED verlichting werkt heel eenvoudig en de schoen is super gemakkelijk op te laden door het bijgeleverde usb-kabeltje. De knopjes aan de binnenkant van de schoen zijn makkelijk te bedienen en voel je niet tijdens het dragen. De kleuren van de zool zijn helder en goed zichtbaar. Ook gaan ze behoorlijk lang mee – als ze eenmaal zijn opgeladen.

Mocht je voor de Sint op zoek zijn naar een hip cadeau voor zoon of dochter, dan zijn de Raffie’s zeker een hit in de cadeauzak.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: