Ravensburger | So Styly Bracelet Factory

Creatief bezig zijn, is – zeker voor kinderen – een ontspannen momentje. Met je eigen handen iets maken waar je later nog plezier van hebt. Ravensburger springt hier met haar ‘So Styly Bracelet Factory’ heel handig op in. Dit weefgetouw stelt je kindje in staat om zelf de mooiste armbandjes te maken. Armbandjes waarvan niemand zal geloven dat ze zelf gemaakt zijn.

Met een creatieve dochter in huis is de So Styly Bracelet Factory gelijk een hit. Dit weefgetouw stelt haar in staat om zelf, haar eigen armbandjes te maken. Het weefgetouw stelt kinderen in staat om zonder moeilijke trucjes de touwtjes zo te spannen dat je gemakkelijk de kralen en bedels kan toevoegen. Dochterlief staat dan ook te popelen om deze factory uit te proberen.
braceletmaker-ravensburger-love4kidz-2
De doos is behoorlijk groot. Eenmaal geopend komen er dan ook heel veel verschillende items uit die je nodig hebt tijdens het weven. Als eerste en belangrijkste het weefgetouw. Daarnaast ook zakken met kralen, bedels en diverse gekleurde touwtjes. Alles om aan de slag te gaan.

braceletmaker-ravensburger-love4kidz-10
Het opzetten van het weefgetouw is zo gepiept en voor het aanspannen van de touwtjes zit een handige beschrijving in de doos. Hierin staan heel veel verschillende soorten armbandjes die je kan kiezen en welke stappen je moet doen om tot een goed resultaat te komen. Dochterlief pakt het weefgetouw en begint enthousiast de blauwe draden te spannen. Ze heeft haar ontwerp al gekozen. Het gaat er eentje met heel veel kraaltjes worden.
braceletmaker-ravensburger-love4kidz-3
Als de touwtjes gespannen zijn, begint het rijgen. In de gebruiksaanwijzing staat dat je de uiteinden kan dopen in de bijgeleverde vernis of gebruik moet maken van een stopnaald. Helaas kan ik de stopnaald niet vinden en kiezen we derhalve voor het vernis. Dit is geen succes. Het uiteinde van het draadje wordt niet hard en hierdoor splijten de draadjes vrij snel. Jammer, want zo kan je niet goed ‘door rijgen’ omdat je iedere keer het draad weer bij elkaar moet ‘draaien’ tussen je vingers. Een stopnaald is een absolute must (ik heb er ondertussen eentje gevonden en dat werkt vele malen sneller en ontspannender). braceletmaker-ravensburger-love4kidz-6

Dochterlief begint enthousiast met haar ontwerp. Ze zoekt zorgvuldig de kraaltjes uit bij haar ontwerp en volgt stap voor stap de gebruiksaanwijzing. Van een afstandje zie ik dat ze dit prima zelf kan en dat ouderlijke hulp in haar geval (ze is 11) niet nodig is. In no time heeft ze een aantal rijtjes met kralen op haar armbandje staan.
braceletmaker-ravensburger-love4kidz-9
braceletmaker-ravensburger-love4kidz-5

Op de vraag van dochter of je het armbandje gelijk moet afmaken, besluiten we te testen om tussentijds te stoppen. We klappen het weefgetouw in en stoppen alles terug in de doos. Geen enkel probleem. Dochter merkt daarna op: “Maar eigenlijk laat ik hem natuurlijk op m’n bureau staan, dus dan hoef je hem niet in te klappen.” Helemaal waar, maar wel een pluspunt dat het kan.

Naast de kralen armbandjes kan je ook diverse geknoopte armbandjes maken. Het weefgetouw kan in twee standen gezet worden: een voor het kralen en een voor het knopen.
braceletmaker-ravensburger-love4kidz-4
braceletmaker-ravensburger-love4kidz-8
Dat de So Styly Bracelet Factory nog heel veel mooie ontwerpen gaat opleveren, dat mag duidelijk zijn. Dochterlief heeft al een aantal verzoekjes liggen van vriendinnen en tante’s.

Ook nieuwsgierig naar dit weefgetouw van Ravensburger? De So Syly Bracelet Factory is verkrijgbaar voor €29,99 bij o.a. Bol.com |  vanaf 8 jaar

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Ravensburger | So Styly Bracelet Factory"

  1. Super Sunday Giveaway | So Styly Bracelet Factory | Love4kidz says:

    […] geven we dan ook de So Styly Bracelet Factory weg. Dochterlief heeft het weefgetouw voor 1 armbandje getest en hierdoor missen er alleen een […]

  2. Judith says:

    Superleuk weefgetouw! Helemaal leuk voor meiden van haar leeftijd. Mooie foto’s!
    Judith onlangs geplaatst…wishlist wednesday | NoNo cardsMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: