WowWee CHiP | kan robot hond echt huisdier vervangen?

We hebben een hond in huis. Een echte robot hond. Sinds kort zijn we de trotse eigenaren van een  WowWee CHiP. Een robot hond met dierlijke trekjes. Wil je weten wat we er van vinden? Lees dan vooral verder.

De vooruitgang van technologisch speelgoed vind ik fascinerend. Vooral het feit dat interactie zo belangrijk is geworden tussen speelgoed en kind. Alsof kinderen met de aanschaf van het speelgoed ook een vriendje krijgen. De Hatchimals en Zoomer zijn hiervan een goed voorbeeld. Krijgen kinderen echter met deze knuffels wel een echt een vriendje waar ze niet alleen voor moeten zorgen, maar waar ze ook mee kunnen spelen? Bij de Hatchimals en Zoomer twijfel ik over de langdurige vriendschap omdat ze ergens in hun interactie iets te kort komen. Echte best buddy’s worden ze dan ook nooit. Kan WowWee CHiP deze overstap wel maken?

Het staat buiten kijf dat WowWee the best of the best onder het robot speelgoed maakt. Wij zijn dan ook super trots als we horen dat hun CHiP robot hond graag bij ons wil komen wonen. De komst van een huisdier vinden de kinderen geweldig spannend. Het feit dat het om een robot hond gaat, lijkt hen totaal te ontgaan – of in ieder geval niet te deren. Zodra de hond uit zijn doos is, hoort hij er bij. Ze zullen met alle liefde voor deze hond gaan zorgen.

WowWee CHiP robot hond kopen

Hoewel ik hun enthousiasme aanmoedig, heb ik het in het geval van de robot wel getemperd. Het is bij de WowWee namelijk heel belangrijk dat je eerst rustig de uitgebreide gebruiksaanwijzing leest en een paar keer zelf met de robot hond aan de slag gaat. Het is namelijk wel een behoorlijke dosis techniek dat je aan je voeten hebt liggen. Zo is het verstandig om CHiP de eerste keer helemaal op te laden en de commando’s door te nemen. Zo kan je gelijk met een energieke en fitte hond aan de slag.

Zo nu is het tijd om CHiP te trainen en te testen. Dit kan op een drietal manieren: met de smartband, de smartbal of de gratis CHiP app. Ook luistert CHiP naar een aantal voice commando’s.

De Smartband

Je kan de WowWee CHiP robot hond van alles leren door de Bluetooth Smartband te gebruiken. Het is kindvriendelijke band en zorgt ervoor dat je CHiP kan besturen door hem te laten lopen, zitten en rollen. Daarnaast kan hij hiermee je hond ook trainen en zal hij uiteindelijk jou herkennen. Door vaak met CHiP te spelen ontstaat een patroon dat CHiP herkent en waardoor hij steeds beter naar je gaat luisteren. Zo kan je hem belonen en straffen voor bepaald gedrag. Daarnaast kan hij je volgen en naar je toe komen.

De kinderen vinden de Smartband super leuk. Hij ziet er hip en cool uit en is in de basis eenvoudig te bedienen. CHiP luistert goed naar de commando’s en je hoeft niet heel dicht bij de robot hond te staan om de commando’s door te geven. Wil je alles uit je Smartband halen wat er in zit? Dan heb je wel geduld en tijd nodig. Sommige commando’s moet CHiP echt aanleren en sommige mogelijkheden zijn moeilijker dan andere.

WowWee CHiP robot hond kopen

WowWee CHiP robot hond kopen

WowWee CHiP robot hond kopen

De Smartbal

De Smartbal is eigenlijk een gewone speelbal. Het is een bal die net als de smartband er voor zorgt dat CHiP op je reageert. De bal is vooral om te spelen en actief bezig te zijn. Hoe wonderlijk is het om een robot hond door de kamer te zien ‘rennen’ achter een bal aan. Als hij eenmaal de bal ‘gevangen’ heeft, klemt hij hem stevig tussen z’n pootjes en neemt hij hem naar – een voor hem – bekende plek.

Onze jongste vindt de bal een wonderlijk speelgoed. Hoe kan de hond nu zien waar de bal is? Dagenlang heeft hij zich verwonderd over het feit dat CHiP elke keer de bal weet te vinden. CHiP krijgt ondertussen een goede dosis lichaamsbeweging, want hij rent de hele kamer door. Pas wel op met het spelen met de bal. Er zit een behoorlijke dosis technologie in de bal en daar hoor je niet mee te gooien.

WowWee CHiP robot hond kopen

WowWee CHiP robot hond kopen

WowWee CHiP robot hond kopen

De app

De app is gemakkelijk en gratis te downloaden voor je smartphone. Ideaal want met deze app kun je niet alleen de status van CHiP’s vitaliteit bekijken zodat je weet wanneer hij honger heeft of blij is en energiek. Je kan CHiP ook trucjes leren, hem voeren en hem vanuit de app besturen door je smartphone of tablet als een afstandsbediening te gebruiken.

Hoewel de app zeker z’n voordelen heeft, spelen de kinderen weinig met deze functie. Het spelen met een hond terwijl je op een tablet bezig bent met zijn commando’s voelt vreemd. Wel wordt hij via de app lekker verwend met allerlei soorten eten en drinken. Het is maar goed dat CHiP niet aan kan komen van al het lekkers.

Conclusie WowWee CHiP

Het leukste aan CHiP is ongetwijfeld zijn guitige koppie. De blauw oplichtende ogen zijn aller schattigst. Daarnaast is het so cute dat hij zelf naar zijn oplader rolt als hij opgeladen moet worden. Z’n ogen lichtten rood op en hij plaatst helemaal zelf z’n kontje op de oplader. De kinderen vonden het opladen een geweldig moment van de dag. Zo’n schuifelende hond door je woonkamer op zoek naar z’n docking station. Dat is weer eens iets anders dan een bedelende kitten in de keuken.

Al met al is de WowWee CHiP met recht WowWee. Hij doet alles wat hij moet doen. Blaft, beweegt en luistert als een echte leuke hond. Met als extraatje dat je CHiP niet hoeft uit te laten, hij niet in je woonkamer z’n behoefte doet en je er ook geen voeding voor hoeft te kopen. Ideaal! Verder kan hij zoveel meer dan de robots die we eerder in huis hebben gehad. Hij reageert gemakkelijk op commando’s en leert eenvoudig nieuwe trucjes. Hoewel het voor mij even wennen is om CHiP te besturen, hebben de jongens het razend snel onder de knie. Vooral de smartband is favoriet als besturingssysteem en het voeden via de app is een klusje dat ze razend snel ‘vergeten’. Die verzorgende handigheid vind ik meer terug bij dochterlief. Gelukkig maar, want anders zou CHiP met een knorrende maag rond sjezen in mijn woonkamer.

CHiP, Furby of Zoomer?

Of CHiP een langere houdbaarheid heeft dan bijvoorbeeld de Furby of Zoomer? Ik vrees het niet. Ook bij deze robothond zie ik na een aantal weken dat de kinderen hem steeds vaker ‘vergeten’ en dat ik me ga irriteren aan het zoemende geluid van de wielen over mijn houten vloer. Ook het spontane geblaf van CHiP wanneer hij iets wil wanneer iedereen hem ‘vergeten is’ doet mijn hart uit mijn borstkas springen. Concludeer ik hieruit dat CHiP niet WowWee genoeg is? Nee, ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn gezin nog niet toe is aan een robot hond, elektronische pinguïn of zingende eenhoorn. Wij houden het maar gewoon op kater Guus … die in CHiP overigens een prima vriendje vond.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: