RockFrogs staan voor gezondere voeding

Gezond eten, het is helemaal hot. De een telt calorieën, de ander gaat voor zoutloos, suikervrij of vetarm. Maar hoe maak je een gezonde keuze? Ondertussen zie ik door de gezonde bomen de gezondste boom niet meer. Albert Heijn probeert de gezonde keuze gemakkelijker zichtbaar te maken door gebruik te maken van RockFrogs®.

Eerlijk? Toen ik hoorde van de RockFrogs® dacht ik even: daar gaan we weer. Weer een nieuw labeltje, icoontje of stempeltje om ons te laten geloven dat het een goed, verantwoord en gezond product is. Eigenlijk hoort eten toch gewoon verantwoord, goed en gezond te zijn?

rockfrogs albert heijn gezondere voeding

Maar goed dat is dus niet zo. Er staat veel onverantwoord en ongezond eten in de supermarkt en het vervelendste? Dat die ongezonde producten eigenlijk zo lekker zijn, dat hun verpakking aanspreekt en hun reclame zo lekker in kinderen hun hoofd blijft hangen. En daar komen de kids characters dus om de hoek kijken. In de Albert Heijn zullen straks – dit gebeurt in fases – alleen nog op gezondere producten de vrolijke koppies van de RockFrogs® staan. Op de ongezondere producten zal deze vrolijke verpakking ontbreken.

Hoe herken ik deze RockFrogs®?

De Rockfrogs® herken je heel gemakkelijk. Het zijn vier cartoonkikkers met de namen: Rocky, Boney, Becky en Ramyo. Deze kikkers staan straks op alle gezondere eigen merk producten. Om te beginnen op de kindertoetjes. De gezondere variant kindertoetjes natuurlijk. Naast zuivel en water, komen de Rockgrogs ook op groente en fruit producten te staan en een heel scala aan merchandise. Zo moeten ze de kids enthousiast maken om te kiezen voor een gezondere variant eten.

Uit onderzoek blijkt dat ouders vooral het creatief zoeken naar gezondere tussendoortjes en toetjes lastig vinden. Ik moet bekennen dat ik na een kaasstengel, komkommer, tomaat en diverse soorten fruit ook wel door mijn gezonde variatie keuze heen ben. Reuze benieuwd ben ik dan ook naar de ‘kidsproof’ Allerhande Magazine die bol staat van recepten die stuk voor stuk zijn goedgekeurd door de Raad van Kinderen. Deze Raad stond de Albert Heijn bij in het maken van een Allerhande vol gezonde en lekkere recepten. Wat dacht je van pizza met homemade saus en groenten of zoete aardappel uit de oven?

Bepaal zelf

Of de kindertoetjes voor jou voldoen aan het label ‘gezondere voeding’ dat bepaal je natuurlijk zelf. Maar negen toetjes met de Rockfrogs afbeelding voldoen nu aan de norm van het Groene Vinkje. Drie toetjes zijn gemaakt zonder toegevoegde suikers en in de andere zes zit niet meer dan 5 gram suiker (dit is iets meer dan 1 klontje – 4gr.) Het vetgehalte in alle toetjes is maximaal 1,5%.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: