Rory’s Story Cubes | Spelend een verhaal verzinnen

Op een verjaardag kreeg zoonlief een set ‘Rory’s Story Cubes’. 9 dobbelstenen met verschillende plaatjes. Eerlijk? Ik heb er een tijdje naar gekeken en gedacht: “Wat moeten we daar nou mee doen?”. Zoonlief was gelijk enthousiast en die enthousiasme sloeg al snel over op het hele gezin. Ondertussen hebben we diverse setjes en spelen we geregeld ‘verhaaltje verzinnen’.

storycubes-love4kidz-4

Rory’s Story Cubes bestaan uit 9 witte dobbelstenen die op elke zijde een illustratie hebben staan. Door de dobbelstenen te gooien ontstaan er elke keer verschillende verhalen die je zelf moet ‘verzinnen’. Elke combinatie maakt dat het verhaal een heel andere wending krijgt, maar ook de fantasie van de gooier zorgt voor interessante wendingen in het verhaal.

storycubes-love4kidz-1

storycubes-love4kidz-6

Fantasie triggeren

Nadat je de dobbelstenen hebt gegooid, krijg je 9 illustraties die je daarna naar eigen gevoel achter elkaar kan leggen zodat er een logisch verhaal ontstaat. Dat dit niet altijd gemakkelijk is, blijkt wel als we over sommige potjes best lang doen. Hoewel het soms lastig begint, gaat het verhaal uiteindelijk altijd rollen.

Het is wel geweldig om te zien hoe de fantasie wordt getriggerd bij onze kinderen. Je ziet ze soms echt heel diep graven naar een zo origineel mogelijk verhaal. Ook de plotwendingen van ons als ouders worden zo nu en dan mee genomen. Zo hoor je bij een bepaalde illustratie altijd het zelfde verhaaltje ooit door papa verzonnen.

storycubes-love4kidz-5

storycubes-love4kidz-2

Alle leeftijden

In ons gezin spelen we spelletjes geschikt voor alle leeftijden. Want met een 4-jarige kleuter is het een beetje kijken wat hij wel en niet kan meespelen. Tot onze verbazing vindt hij Rory’s Story Cubes geweldig en hoewel na elke dobbelsteen hij begint met “en toen” waardoor het lopend geheel van het verhaaltje wat hapert, toch doet hij elke keer enthousiast mee.

Er zijn heel veel verschillende sets van de Rory’s Story Cubes. Elke set heeft een ander soort thema zoals: sprookjes, spreuken, sport, medisch, dierenrijk, reizen, actie. Kies je eigen favoriete onderwerp en geniet van urenlang verhalen vertellen.

story cubes

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: