Safelet | Armband voor veiligheid

Hij is nog niet op de markt, als mijn vriendin me vraagt het woord ‘Safelet’ te googlen omdat dat een geweldige uitvinding is, ben ik positief verrast. Safelet is een armband die je draagt voor je eigen veiligheid. Met een druk op de knop laat de drager via een signaal weten waar hij is en dat hij hulp nodig heeft.

Natuurlijk kennen we het principe van de SOS-armbandjes. Maar daarvoor heb je toch de hulp van anderen nodig. Vreemden die je vraagt te bellen of te hulp te schieten met de juiste medicijnen. De Safelet gaat een stap verder: want wat als je geen tijd of kans ziet om hulp van vreemden te vragen? Wat als je je bedreigd voelt en wil dat iemand die je kent jou komt halen? Dat gat wil de Safelet opvullen.

armband, veiligheid, gadget

Bedacht voor volwassenen die in angstige situaties op straat kunnen terechtkomen. Maar voor ouders wellicht ook een geweldige uitvinding om tienerdochters en –zoons de kans te geven om veilig te gaan stappen en verdwaalde kindjes zullen met de safelet sneller gevonden worden. Het lijkt mij ideaal.

Naast dat de armband een gevoel van veiligheid geeft tijdens het dragen. Is het ook gemakkelijk in gebruik. Wanneer je in nood bent en geen tijd hebt om je telefoon op te sporen in je tas zend je met de safelet simpel met 1 druk op de knop een signaal naar ouders, partner en politie. Ook kan met de armband een noodoproep gedaan worden. De ontvangers krijgen een alarm en de precieze locatie vanwaar de oproep is geplaatst. Handig voor kleinere kinderen die een telefoonnummer nog niet kunnen onthouden of geen mobiel in hun bezit hebben.

armband, veiligheid, gadget

Helaas moeten we nog wel even geduld hebben. Maar zodra hij op de markt is, laten we het weten!

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: