Sevylor Puddle Jumper | Zelfvertrouwen en Veiligheid

[Gastblog] Vandaag een blog geschreven door Chantal Molenaar. Zij en haar dochter Carmen (4) namen de Puddle Jumper de Luxe van Sevylor mee naar Tenerife en testten hem uitvoerig. Benieuwd wat ze er van vinden?

We gaan op vakantie naar Tenerife en nemen mee: de Sevylor Puddle Jumper de luxe. Carmen heeft er zin in. Haar ideale vakantie is hele dagen ijsjes eten en zwemmen. Nou ja, zwemmen. In het zwembad staan! Want ze houdt van water, maar niet in haar gezicht. De Puddle Jumper moet helpen haar zelfvertrouwen in het water te vergroten. Zal het lukken? 
Wellicht vraag je je af wat een Sevylor Puddle Jumper is. Op hun website staat dat de Puddle Jumper de luxe gemaakt is van duurzaam nylon met een binnenkant van schuimmateriaal. Aan de achterkant zit een verstelbare klikbare sluiting. Je kind kan hierdoor niet zelf het zwemvest uittrekken. Hij is te gebruiken voor kinderen van 15 tot 30 kilo. Het mooie vind ik dat de zwembanden vast zitten aan de band rond je middel, waardoor je de zwembanden nooit verliest. De Puddle Jumper garandeert dat je kindje zich optimaal kan bewegen. We testten het meteen zodra we bij het resort aankomen, want Carmen kon niet wachtten het water in te gaan.
Puddle-Jumper
Carmen blijft inderdaad goed in de Sevylor Puddle Jumper drijven en ook erin bewegen gaat goed. Haar hoofd komt wel af en toe in het water wat mij logisch lijkt. Het staat ook op de Puddle Jumper vermeld; altijd toezicht  houden op je kind. Puddle Jumper is zeker goed voor haar zelfvertrouwen. Omdat ze goed blijft drijven, durft ze al snel samen met mij wat dieper het bad in te gaan. En in het gedeelte waar ze kan staan, is ze minder bang voor het water en durft ze meer te bewegen. Een echte aanrader dus!
Het handige van de Sevylor Puddle Jumper is dat hij meteen klaar is voor gebruik. Hij neemt (natuurlijk) wel meer ruimte in in je koffer dan normale zwembandjes, maar hij is licht en je kunt hem iets opvouwen. Hij zit tussen zwembandjes en een reddingsvest in en biedt het beste van deze twee. Je kunt hem ook in zee gebruiken. Ik vind het heel fijn te weten dat de zwembandjes niet kunnen afvallen. De droogtijd is uiteraard wel langer dan bij zwembandjes. Met warm weer is hij zo droog, maar na een bezoek aan een zwembad of de zee zal het wat langer duren. Ook is hij (logisch) duurder dan reguliere zwembandjes, maar ik vind hem super. Ook omdat het een vrolijk hulpmiddel tijdens het zwemen is. Het oog wil tenslotte ook wat. Carmen heeft een lichtblauwe met de afbeelding van een schildpad erop. Ze is altijd erg kritisch met het kiezen van kleding en speelgoed, maar deze Puddle Jumper is gelijk goed gekeurd. Deze variant is qua kleur zeker ook geschikt voor jongens en het blauw staat mooi bij het blauwe water van het zwembad.
Sevylor Puddle Jumper | de Luxe | €18,50 | geschikt voor kids tussen de 15 en 30 kilo | Sevylor

written by

Journalist * Communicatieadviseur * Mama van prachtige dochter Carmen
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: