Lil’ Ocean Explorers de Schildpad by Little Tikes

Met de naderende feestdagen word ik in huis omringd door magazines van Speelgoedwinkels vol wanna have toys die mijn drie bloedjes van kinderen toe roepen vanaf elke pagina. Grote kruizen zorgen ervoor dat de Sint en de Kerstman – spread your options – weten wat ze willen hebben. De komende weken zal ik een aantal van deze speeltjes uit proberen en reviewen. De eerste is een keuze van Simon. Hij heeft een kruisje gezet bij de Schildpad van Little Tikes.

Natuurlijk begrijp ik waarom zoonlief van 3 een kruis heeft gezet bij de Schildpad uit de nieuwe Lil’ Ocean Explorers serie van Little Tikes. Het schildpadje heeft naast felle, vrolijke kleurtjes ook een paar hartveroverende ogen en – heel belangrijk als je 3 bent – muziek en een knaleffect.

littletikes-love4kidz-6

Of hij de weg naar zijn speelgoedkast gaat vinden, betwijfel ik. Ik ben van mening dat dit schildpadje beter thuis is bij kindjes die jonger zijn dan hij is. Hoewel hij het knaleffect zeker kan waarderen, is het schildpadje vooral om kindjes vormen en kleuren te leren.

littletikes-love4kidz-5

De schildpad heeft op zijn rugje vier verschillende vormen, waarin je een gekleurd blokje in de zelfde vorm kan drukken. Als ze vast zitten op z’n rug en je drukt op de knop bovenop z’n schild dan gaat de Schildpad onder begeleiding van een vrolijk muziekje aan de wandel. Is hij klaar met z’n wandelingetje dan stopt de Schildpad niet alleen, hij ‘plopt’ ook alle vormpjes weer van z’n schildje en kan je kindje overnieuw beginnen. Het wandelingetje stimuleert kleine kindjes om achter Schildpadje aan te ‘kruipen’.

littletikes-love4kidz-7

Little Tikes combineert zo heel slim meerdere leermomentjes in een simpel spelletje. Het leren van de vormen en het herkennen van kleuren kennen we vooral uit de vormen die we in een doosje stoppen. Nu moeten ze vast geklikt worden op een schildje. Door er echter een beweging aan te koppelen leren ze niet alleen de fijne motoriek, maar ook de grove motoriek. Naast dat ze achter de Schildpad aan ‘kunnen’ kruipen, kunnen ze ook het vangen leren als de figuurtjes van zijn schild knallen.

littletikes-love4kidz-2

Aan het eind van de middag testen ben ik overstag. De Lil’ Ocean Explorers Schildpad is ideaal voor kindjes vanaf 6 maanden. Vanaf die leeftijd hebben ze de meeste lol van alle elementen van de Schildpad. Daarna kunnen ze zeker tot 3 jaar lol beleven aan zijn mogelijkheden. Het achterna kruipen wordt vervangen voor de vormen en kleuren herkennen, waarna ze de vormpjes leren vangen. Als ze alle fases van leren hebben doorlopen, zullen ze zeker door z’n aandoenlijke oogjes nog heel lang Schildpadje als trouwe vriend zien.

littletikes-love4kidz-9

Lil’ Ocean Explorers Kruipen en Vormpjes vangen met de Schildpad | 6 maand – 3 jaar | €23,99 | Little Tikes | verkrijgbaar bij o.a. Bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: