Slapen in een nijntje-kamer? Dat kan bij Stayokay Utrecht

Altijd al een keer in het huis van nijntje willen logeren? Hostelketen Stayokay opende vandaag haar de eerste nijntje-kamer in Stayokay Utrecht-Centrum. Dichter dan dat kan je niet bij nijntje komen. Dat worden geweldige liefdevolle dromen … in dichtvorm.

Wie heeft er niet een nijntje boekje in zijn of haar boekenkast staan? Ik heb de mijne bewaard en nu lees ik er mijn kinderen uit voor. Nijntje is van alle tijden. Ze doorstaat met gemak de tand des tijds en verslaat met gemak alle computerspelletjes, apps en technische snufjes. Elke keer als ik mijn kinderen voorlees uit een van de ‘oude’ nijntjes komen er verhalen naar boven. Een bezoek aan het nijntje museum, de Art Parade en een bezoek aan het theater om nijntje in het ‘echt’ te bewonderen, zorgen voor een extra snufje magie.

Nu komt daar nog een extra stapje bij. Wie heeft er nooit op bezoek willen gaan bij dat witte huisje met oranje puntdak en ronde bomen? Waar moeder en vader pluis zo liefdevol voor hun konijntje zorgen? Ik wel. Helaas kunnen we nog steeds niet in een boek springen om op bezoek te gaan. Het dichtst bij een logeerpartij bij nijntje en haar familie is dan ook een nachtje door te brengen in Stayokay Utrecht-Centrum. De officiële opening werd gedaan door Kim-Lian van der Meij en nijntje zelf (onder wakend oog van zoonlief).

stayokay utrecht nijntje kamer logeren weekendje weg love4kidz

stayokay utrecht nijntje kamer logeren weekendje weg love4kidz

nijntje-kamer in Stayokay Utrecht

“Stayokay in het centrum van Utrecht?”, hoor ik je denken. Ja, Hostelketen Stayokay in Utrecht. Daar hebben ze sinds vandaag een prachtige nijntje-kamer voor een heel gezin geopend. Hier waan je je even in het kleine witte huisje met het puntige dak. Aan alles is gedacht. Heerlijke bedden voor zowel de ouders als de kinderen. Een dekenkist vol nijntje speelgoed en leesboekjes. Prachtige muurschilderingen van nijntje en oom vliegenier. Nijntje lampen, nijntje douchegel en nijntje stoelen … alles is nijntje wat de klok slaat. Extra aandacht is er voor de details zoals we kennen van Dick Bruna. De herkenbare primaire kleuren uit de nijntje boeken, maar ook het puntdak van het huisje is terug te vinden op de plek waar de kinderen onder een sterrenhemel in een diepe slaap zullen vallen.

stayokay utrecht nijntje kamer logeren weekendje weg love4kidz

stayokay utrecht nijntje kamer logeren weekendje weg love4kidz

nijntje-kamer eerbetoon
Hostelmanager Eric van der Hulst: “In contrast met het verdrietige nieuws over de dood van Dick Bruna, staat de geboorte van de nijntje-kamer bij Stayokay. Een in eerste instantie onopzettelijk, maar mooi postuum eerbetoon. Bruna’s missie om kinderen de ruimte te geven voor hun eigen fantasie, komt in de kamer goed tot uiting. De kinderen worden gestimuleerd om zelf op ontdekking te gaan in het nijntje museum.”

Slapen in de nijntje-kamer
De nijntje-kamer is te reserveren op de website van Stayokay. Je kan dan heerlijk genieten van opgemaakte bedden, nijntje-douchegel en -shampoo, uitgebreid ontbijt op echt nijntje-servies, een verrassing voor de kinderen en een familie-entreekaart voor het nijntje museum, waarmee je altijd toegang hebt.

stayokay utrecht nijntje-kamer hostel weekendjeweg love4kidz

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: