Smart wearables | watchwatch

In een wereld die steeds mobieler en sneller wordt, lijkt het belangrijkste altijd bereikbaar zijn. Zo is het dragen van een mobiele telefoon onder kinderen bijna regel als uitzondering. “Voor de veiligheid”, hoor ik ouders zeggen. Maar hoe veilig is een mobiele telefoon? Nee, dan liever het Smart tracking device ‘Watch Watch’. Hiermee weet je altijd waar ze zijn.

Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie was ik sceptisch over een horloge waarmee ik mijn kinderen kan ‘volgen’ en bellen. Dan merk ik toch dat ik er niet mee opgegroeid ben, want als eerste gedachte springt in mijn hoofd: “Dat kan toch niet werken?”. Onbewust ben ik de ideale testpartner, want natuurlijk besluit leverancier One2Track mij te overtuigen door een simpel: “Test hem zelf maar uit”.
One2Track-horloge-love4kidz-1 
Dochterlief krijgt pakketje binnen. In het doosje zit een fel roze horloge met siliconenband en digitaal scherm. Via de app ‘wachtwacht connect’ die ik op mijn smartphone download kan ik de functies van het horloge instellen. Zo kan ik een aantal ‘nood’ telefoonnummers opgeven die via de ‘SOS’ knop aan de zijkant van het horloge eenvoudig en snel gebeld worden. ‘Mama’ staat op nummer 1 in het lijstje natuurlijk. Met het horloge kan je dus bellen en gebeld worden, maar er zitten nog meer handige functies in het horloge verborgen. Zo heb je een monitorfunctie, kan je positiebepalen via GPS buitenshuis en GPRS binnenshuis. Ik kan het bijna niet geloven, maar omdat het horloge ‘plug and play’ geleverd wordt, kunnen dochter en ik al gelijk aan de slag.
One2Track-horloge-love4kidz-4One2Track-horloge-love4kidz-3
Via het digitale beeldscherm kun je op het horloge natuurlijk de tijd aflezen. Daarnaast zit er een handige stappenteller op die bijhoudt of je voldoende gelopen hebt die dag. Door het sportieve uiterlijk van het horloge en de opvallende kleur is dochter al snel verliefd. Dit is een super cool ontwerp, hier gaat ze de blits mee maken op school.
One2Track-horloge-love4kidz-2
De SOS knop is voor mij een super uitvinding. Ik vind het persoonlijk maar niks dat ze bij gevaar een mobiel tevoorschijn moet halen om ons te bellen. Een telefoontje is gemakkelijk gestolen of afgepakt. Dit horloge heeft een simpele sos drukknop die je niet ziet als je het niet weet. Door de knop in te drukken bel je automatisch naar je nood-nummer. Als er een verbinding komt, kan je om hulp vragen. Daarnaast krijgt de smartphones die aan de WatchWatch gelinkt staan ook een update waar de telefoon zich bevindt en kun je zo (met een zekerheid van 200m) haar locatie bepalen.
One2Track-love4kidz-8
Nog niet overtuigd? Ook de monitorfunctie is een super uitvinding. Met deze functie kan ik haar horloge ‘bellen’ zonder dat ze het hoort. Er ontstaat een verbinding waardoor ik kan horen wat ze op dat moment aan het doen is. Een beetje afluisteren alla Sherlock Holmes. Ik heb dochter verzekerd dat ik deze functie niet zal misbruiken, maar alleen gebruik als ik ze te laat thuis is en niet reageert op mijn ‘normaal bellen’ (dit kan ook via de smart watch en gaat gepaard met een vrolijk rinkeltje). Als ik dan de ‘monitorfunctie’ aanzet kan ik in iedergeval horen of ze nog oké is. Wat een veilig gevoel. Ook krijgen we een berichtje als dochterlief haar horloge afdoet. Dat ze dit thuis of tijdens schooltijden doet vind ik niet gek, maar wat als ze opeens ’s avonds bij het terugfietsen van haar vereniging haar horloge afdoet?
One2track-love4kidz-7
Het horloge hebben we nu een maand in huis en gebruiken hem dagelijks. Niet alleen voor dochterlief om de tijd af te lezen (waarvoor hij een ideaal horloge is), maar ook om dus te bellen. We hebben zelfs al een keer de sos knop gebruikt. Het geluid bij het bellen is helder en duidelijk. Eigenlijk zien dochter en ik helemaal geen enkel nadeel aan de WatchWatch. Het enige kleine puntje dat ik kan vinden is dat het scherm van het horloge altijd ‘uit’ staat. je moet op de aan-knop drukken om de tijd af te kunnen lezen, maar als dat nou alles is?
Het veilige gevoel dat de WatchWatch ons geeft daar kan geen prijs tegenop en de prijs van dit Smart Tracking Device valt in het niet bij de prijzen die je voor een normaal horloge betaalt. Win-Win denk ik!
WatchWatch | vanaf € 87,95 | Inclusief KPN prepaid Simkaart (met €2,50 beltegoed) ter waarde van € 10,-. | volledig plug and play geleverd | werkt op alle smartphones met Android 3.0 of hoger en iPhone 4s en hoger | verkrijgbaar via One2Track

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: