Smoob | Eigenzinnige kleding voor baby’s

Geen roezeltjes, geen frutsels, geen printjes en dessins. Het Duitse Smoob heeft een collectie unisex babykleding die wars is van alles waar ‘lief’ voor staat. Smoob is niet lief. Smoob is stoer. Smoob is anders. Eigenzinnig anders.

De ontwerpen van Smoob vielen op de Kleine Fabriek echt op. Niet omdat ze schreeuwende kleuren, gekke prints of bezaaid waren met applicaties. Nee, juist door hun eenvoud. Met effen kleurgebruik en unisex ontwerpen stonden ze sterk hun mannetje tussen al het schreeuwende neon-geweld.

Smoob is niet eenvoudig

Lijken de ontwerpen van Smoob op het eerste gezicht eenvoudig, dat zijn ze beslist niet. Elk ontwerp heeft zijn eigen eigenzinnige knipoog. Iets geks als een scheve rits, opvallende steekzak, gekke sluiting of een rijtje knoopjes op een ongebruikelijke plek.

Deze verfijningen in het design hebben allemaal een functionaliteit. Zo hebben vele shirts, broeken en jassen een handigheidje voor het vastzetten van een fopspeen-koord. Door het gebruik van effen kleuren en zachte materialen, is de collectie nooit schreeuwerig. Iets waar ze bij Smoob bewust voor kiezen. “Babykleding moet stoer zijn, geschikt voor elke baby en vooral heerlijk voor het kindje om te dragen”, Aldus Michaela Maria Brock – oprichtster van Smoob. “De kleertjes moeten comfortabel zijn en gemakkelijk te mix en matchen”. Iets waar we helemaal blij van worden, want een baby verschoon je nu eenmaal snel meerdere keren per dag. Michaela Maria: “Babykleding mag een kleintje niet beperken ook niet tijdens het verkleden. Smoob geeft kindjes de vrijheid om te bewegen en de wereld te verkennen. Daarom zijn alle shirts en tops voorzien van een mogelijkheid om de hals wijd te maken. Dit vergemakkelijkt het uit- en aankleden.”

Smoob babykleding ecologisch

Naast de unisex ontwerpen valt Smoob ook op door haar rustig kleurgebruik. De collectie is voorzien van gedempte poederachtige kleuren als grijs melange, zomers turquoise, donker paars en fris groen. Ook onderling zijn deze kleuren prachtig te combineren. Waardoor een rustig maar opvallend geheel ontstaat.

Door gebruik te maken van zachte ecologische katoen zonder schadelijke stoffen en de collectie te vervaardigen in Europa heeft Smoob de Oeko Tex 100 certificaat standaard gekregen.

Smoob babykleding ecologisch

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: