Sneeuwballengevecht 2.0 | sneeuwbal maker

Jaaaa het sneeuwt! Precies 1 dag na kerst, komen er witte vlokken uit de lucht die zorgen voor een witte – zij kleine – deken. Dit gaat DE After-party van de eeuw worden! Dat wordt naar buiten, de kou langs je gezicht, dikke jassen aan, snowboots en natuurlijk: sneeuwballen maken! 

Sneeuwballenmaker-3

Hoe leuk is dat: een dag na kerst toch nog een witte dag. Dat is alsof je een mega geweldige After-party betreedt nadat je een topper-dan-top feest hebt gehad. De kerstvakantie kan niet meer stuk. Zelfs als na inspectie blijkt dat de sneeuw meer op Slush Puppy lijkt, dan op ‘sneeuw-sneeuw’. Het mag de pret niet drukken. De snowboots en handschoenen komen uit de kast en de winterjassen en wollen mutsen komen eindelijk echt van pas. “Sneeuwballengevecht”, roept mijn oudste zoon enthousiast. Ik wijs hem op de snot-sneeuw, maar hij is niet te vermurwen “Sneeuwballengevecht!!”. Zijn enthousiasme steekt de rest aan en hyper-de-hyper rennen ze naar buiten. “Eindelijk komt mijn sneeuwballen maker van pas!” … oh ja, die was ik even vergeten: de sneeuwballen maker.

Sneeuwballenmaker-8Sneeuwballenmaker-9Sneeuwballenmaker-11

Ooit lang-lang geleden maakte ik hele middagen sneeuwballen MET MIJN HANDEN. Deze sneeuwballen waren prachtig rond en precies goed van textuur. Ze raakten mijn vader en zusje daar waar nodig. Maar tegenwoordig is het met de hand maken van sneeuwballen ‘out-of-fashion’ en ‘ouderwets’. Sneeuwballen maak je tegenwoordig met een sneeuwballen maker: een tang met twee halve bolletjes die als een ijsbolletjes maker door de sneeuw gaat en een – ik moet eerlijk zijn – perfect ronde bal aflevert. Natuurlijk ben ik niet meteen om. Hoewel alle drie de kids enthousiast beginnen te scheppen en zelfs ons aller kleinste monstertje een paar mooi ballen aflevert. Dit moet toch ook met de hand kunnen? Nope, niet met deze sloppy sneeuw en ook niet door iemand van 2,5. Bij mij worden de ballen meer ijsklompjes zonder vorm en bij kleine man ontstaat er naast doorweekte handschoenen, helemaal geen bal. Ik verlies de wedstrijd zonder glorie.

Sneeuwballenmaker-12Sneeuwballenmaker-7

Aan het eind van het gevecht moet ik toegeven: ik kan niet tegen deze uitvinding op. De sneeuwballenmaker schept in een handomdraai een schep sneeuw en met een beetje knijpen, heb je een perfecte bal: watersneeuw of niet. Daarnaast gaat het ook nog in een reuze vaart. In no time heb je een enorme berg ammunitie om je tegenstander mee af te troeven. Het enige is, je moet wel genoeg sneeuw hebben om de beide bolletjes te vullen …

Sneeuwballenmaker-4Sneeuwballenmaker-2

Klaar met sneeuwballen gooien? Je kan met de sneeuwballen ook heel leuke sneeuwpopjes maken.

Sneeuwballenmaker-6

Sneeuwballenmaker | verkrijgbaar bij verschillende speelgoedzaken, Bol.com en de Action | Prijzen variëren van €8,99 tot €1,50 | Vergelijk prijzen

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: