Snugger helpt ouders in jungle van kindermedia

We ontkomen er niet meer aan: kids die op een tablet spelletjes spelen, filmpjes kijken of informatie zoeken. Hoewel ik deze vooruitgang toejuich, wil ik wel in de hand houden wat mijn kinderen te zien krijgen. Daarom ben ik ook heel blij met Snugger, de tablet-app van NBD Biblion. Deze app geeft snel en makkelijk inzicht in media die veilig door kinderen gebruikt kan worden. Ideaal om ouders een gerust gevoel te geven.

Snugger is bedoeld voor ouders en grootouders en hun (klein)kinderen tussen de twee en twaalf jaar. De Snugger-app is overzichtelijk vormgegeven en door de verschillende kleuren eenvoudig in gebruik. Door in het profiel de leeftijd van het kind en andere voorkeuren aan te geven, selecteert de app de meest relevante media. Uiteraard kan je ook handmatig zoeken. Zo kan je kleintje veilig wegwijs worden op de tablet.

Wegwijzer in de app-wereld
Via de App Store of Google Play zijn inmiddels miljoenen apps, spelletjes en films te downloaden. Uit onderzoek van Mijn Kind Online blijkt dat 56 procent van de ouders zich afvraagt of hun kind wel veilig online kan en 47 procent van de ouders niet goed kan bepalen of een website, app of spelletje geschikt is. “Juist voor hen is de app geschikt”, aldus Mireille Boetje namens NBD Biblion, de uitgever van Snugger. Zij beschrijft Snugger als een soort TomTom in de app-wereld. “Wij willen ouders helpen in hun zoektocht. Onze app is een wegwijzer die de gebruikers door de jungle van de kindermedia loodst.”

In feite doet NBD Biblion hiermee voor ouders en kinderen, wat het al jarenlang doet voor de Nederlandse openbare bibliotheken. Het levert jaarlijks miljoenen boeken, films, spelletjes en andere uitleenbare media aan bibliotheken en schoolmediatheken. De redactie beoordeelt deze media jaarlijks in 20.000 onafhankelijke recensies. Vanaf nu doen ze dat ook voor kindermedia in de stores van Google en Apple.

De app is geschikt voor iOS- en Android-tablets en is te downloaden via de App Store of Google Play. De Snugger-app is gratis verkrijgbaar. Sluit je een abonnement af, dan krijg je maandelijks updates. Meer informatie: www.snugger-app.nl.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: