Spelen met prentenboeken – leerzame en leuke activiteiten

Als groot fan van kinderboeken ben ik altijd bezig met het pleidooi waarom lezen leuk is. Met creatief voorlezen kom je bij kinderen al heel ver om ze te interesseren voor het fenomeen ‘(voor)lezen’. Het boek Spelen met prentenboeken is een geweldige aanvulling in je boekenkast. Dit boek geeft je bij de bekendste prentenboeken die je kent, leuke activiteiten voor thuis en in de klas. Wow!

Spelen met prentenboeken is een geweldig verzamelwerk waarin de bekendste prentenboeken voor peuters en kleuters staan. ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, ‘De gele ballon’, ‘Monsterboek’, ‘Max en de Maximonsters’, ‘Bang Mannetje’, ‘De Gruffalo’ en ‘Ga je mee, Kleine Beer?’ is een kleine selectie van de boeken waarbij Anke Boxmeer en Els van Dijk leuke activiteiten hebben verzonnen om de boeken tot leven te laten komen.

Voor mij is De Gruffalo een van mijn favoriete prentenboeken. Het lezen op rijm, de levensles en de grappige tekeningen vind ik in dit boek heel aansprekend. Op pagina 114 van het Spelen met prentenboeken boek staan de activiteiten die horen bij het boek De Gruffalo. Benieuwd of ik de activiteiten kan toepassen in mijn eigen ‘thuis’ situatie. Zo stellen Boxmeer en Van Dijk dat je een leuke speurtocht kan uitzetten op zoek naar de Gruffalo en hebben ze een leuk muis en vos spelletje verzonnen waarbij de vos de muizenstaarten moet ‘pikken’. Daarnaast hebben ze een puzzel tutorial gemaakt en een diy voor een uilencake.

spelen met prentenboeken lemniscaat love4kidz

Alle activiteiten doorgenomen is het wel duidelijk dat ze zijn opgezet voor grotere groepen kinderen. Het is dan ook verstandig om als je dit activiteitenboek in huiselijke kring wilt gaan gebruiken alle ideeën goed door te lezen en juist die te kiezen die passen bij het aantal kinderen dat jouw gezin rijk is. Zo zijn de knutsel- en diyprojecten natuurlijk geschikt om samen te doen in huiselijke kring.

Geschiedenis van Spelen met Prentenboeken

Veel jaren geleden verzamelde Margriet Chorus spelletjes en activiteiten bij prentenboeken die geliefd waren in die tijd. Het werd een razend populair boek. Daarna kwam er de Kleuteruniversiteit, die allemaal leuke tips en suggesties voor activiteiten op het internet zette. Nu is het tijd om wederom de leukste prentenboeken van deze tijd te verzamelen en er activiteiten en suggesties voor spelletjes. De nieuwe Spelen met Prentenboeken is geboren.

Geïnteresseerd in creatief voorlezen?

Tips om van voorlezen een feest te maken
Het feest dat voorlezen heet
Creatief lezen

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: