SRPRS.ME | Op vakantie zonder te weten waar naar toe

Verrassingen, ik hou er van. Tenminste dat dacht ik altijd. Want sinds de komst van SRPRS.ME ben ik toch geneigd tot het roepen van ‘No Way’. Waarom? Bij SRPRS.ME ga je namelijk op vakantie naar een onbekende bestemming. Pas op het vliegveld mag je de code openen om te zien waar je naar toe vliegt. Spannend? Daar krijg je toch de rillingen van? Of niet!

Hoewel het mij dus heel erg spannend lijkt, blijken al ruim 25.000 mensen gekozen te hebben voor een verrassingsvakantie van SRPRS.ME . Ze stappen zonder te weten waar naar toe ’s ochtends hun bed uit om aangekomen op het vliegveld hun bestemming te onthullen. Bepakt en bezakt met (hopelijk) de juiste bagage. Hoewel ik dacht heel ‘vrij en vol verrassingen te zitten’, blijk ik bij het idee alleen al gelijk te denken: ‘ja maar‘.

  1. ja maar, wat als je de verkeerde bagage bij je hebt?
  2. ja maar, wat als je de stad of het land waar je heen gaat niets vind?
  3. ja maar, wat als het hotel helemaal niet bij je past?

SRPRS.ME is met mijn instelling duidelijk niet de beste keuze om te maken. Helder. En toch blijft het idee me fascineren. Want voor elke ‘ja maar’, staat er ook een ‘nou dan‘ in de steigers.

  1. nou dan heb je niet de juiste kleding bij je: boeiend
  2. nou dan ontdek je eens een stad of land die buiten je comfort zone ligt: interessant
  3. nou dan slaap je een keer op een andere plek dan je geijkte bekende hotelketen: poeh poeh

Met andere woorden. SRPRS.ME kan naast spannend ook wel de ogen van de verstarde reiziger openen. Reizigers die binnen hun comfort zone denken dat ze heel spannend bezig zijn. Ikke dus.

broke

Hoe werkt SRPRS.ME precies?

SRPRS.ME is een Blind-Break reisorganisatie die je pas op het vliegveld of ‘on the road’ vertelt waar je naar toe gaat. Ze werken volgens de volgende 4 punten.

Als eerste boek je een reis. Je kiest een thema en kan bij voorkeuren aangeven waar je absoluut niet meer naar toe wilt of met welke handicaps we rekening moeten houden.

Je reis wordt uitgezocht. Travelconsultants van SRPRS.ME gaan aan de slag om voor jou een geweldige ervaring bij elkaar te boeken. Zo zoeken ze een bestemming, vlucht en accomodatie. Spannend.

Krasmoment

Post & Weer. Nadat je reis is geboekt ontvang je een week van te voren de weersverwachting van jouw bestemming. Handig voor stresskippen zoals ik die bang zijn de verkeerde bagage mee te nemen (niet nodig dus). Daarnaast ontvang je per post een kraskaart met hierop de datum en tijd waarop je je moet melden op het vliegveld.

Ontdekken bestemming

Op het vliegveld. Aangekomen op het vliegveld kras je de code van je kaart open en ontvang je via je mobiel je bestemming. In je mail ontvang je daarnaast alle informatie over je vlucht en je accommodatie. De vakantie kan beginnen!

adventure

Bijzondere reiservaring

Volgens oprichter Raymond Klompsma moeten we allemaal minstens 1 keer in ons leven op een verrassingsreis. Gewoon om zo een bijzondere reiservaring op te doen met een totaal andere manier van reizen. De voorpret begint al met het boeken, maar wordt door het ontvangen van de weersverwachting en de kraskaart alleen maar vergroot. Klompsma wil dat we de spontaniteit in het reizen weer terugvinden. Het loslaten van alles tot in de puntjes onder controle willen houden. “Als je uit je comfortzone treedt en je eigen neus en voelsprieten volgt, creëer je namelijk de mooiste herinneringen.”

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "SRPRS.ME | Op vakantie zonder te weten waar naar toe"

  1. Annelies Frijters says:

    Gaan we doen als we geen camper meer hebben.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: