SS13 | POMPdeLUX

De zomercollectie van POMPdeLUX is er weer eentje om door een ringetje te halen. Niet verkrijgbaar in de winkel, maar alleen via homeshopping en hun webshop. Zo blijft het merk iets van zijn exclusiviteit en bijzonderheid houden. Zeker gezien de prijs. Je ziet niet iedereen in de ontwerpen van POMPdeLUX wandelen en toch … hun zomercollectie is al bijna sold out.

Net op tijd ben ik voor het bekijken van de zomercollectie van POMPdeLUX. Nee, eigenlijk ben ik net te laat. Want op het moment dat ik door de sample collectie snuffel hoor ik de gastvrouw diverse malen zeggen: “nee, die hebben we niet meer”, “nee, deze is er alleen nog in maat …” Ik merk aan mezelf dat ik hiervan baal. Waarom? Omdat de collecties voor boys, girls en baby’s zo ontzettend leuk en anders is en dat voor een betaalbare prijs. De kleuren zijn fris en zomers, de ontwerpen heerlijk luchtig en frivool voor de meiden en stoer en sporty voor de boys.

De illustraties van POMPdeLUX waren ons afgelopen winter ook al in het oog gesprongen. De verfijnde tekeningen op diverse shirtjes zijn voorzien van zoveel detail dat je er naar kan blijven kijken. Daarnaast zijn ze voorzien van grappige accenten als een goud-printje of een glittertje. Niet overdone, niet too much … maar net goed.  Ook deze zomer heeft POMPdeLUX dit niveau van illustreren voortgezet. Ideaal om eindeloos mee te mix and matchen.

POMPdeLUX SS13 zomercollectie

Voor de meiden is vooral de kleur geel en zacht roze overheersend. Heerlijke vrolijke zomerkleuren die gecombineerd met een jeans of knalkleur helemaal van nu zijn. Vooral het printje met de vogeltjes heeft onze oog getrokken. Deze vrolijke dikbuikjes zijn als confetti over de stof gestrooid om zo in diverse ontwerpen terug te komen. Het tuniek-jurkje van ruimvallend katoen en het topje met spaghetti-bandjes zijn voor de warmere dagen onze favoriet. Maar POMPdeLUX zou POMPdeLUX niet zijn als er geen prinsessenjurk met tule rok in de collectie zit. Deze über chique jurkjes zijn echter niet alleen geschikt voor feestjes of andere belangrijke gelegenheden. Je kan ze gecombineerd met een hip giletje of stoere boots prima aan naar school. De stijl van POMPdeLUX laat zich niet vastleggen, die bepaal je zelf.

POMPdeLUX SS13 zomercollectie

De binken gaan voor stoer en sportief. Wederom staan de baggy broeken met het lage kruis in de etalage. Niet in jeans deze keer, maar in een hippe mosterd, sportief navy of kekke zandkleur. Liever geen baggy model? Dan kun je altijd kiezen voor dezelfde kleuren in een chino variant. Vooral de grandpa-shirts zijn ideaal om geweldige creaties mee te maken. En ook de baggy joggingbroek is favoriet. Zowel als lange broek en als 3-kwart short te krijgen, leuk met sneakers of een hippe slipper.

Net als heel veel Scandinavische merken heeft ook POMPdeLUX ‘duurzaamheid’ en milieubewust produceren hoog in het vaandel. Een groot gedeelte van hun producten voldoet dan ook aan de zogenaamde Ecotex 100 standaard. Dit logo vermelden ze in de webshop bij de desbetreffende artikelen. Daarnaast is een groot gedeelte van de jersey-collectie gemaakt van GOTS-gecertificeerd katoen. Dit betekent: Global Organic Textiles Standard. Met deze certificering garandeert POMPdeLUX dat de kleding voor minimaal 95% uit ecologisch materiaal bestaat en dat de productie milieuvriendelijk en sociaal verantwoord is.

POMPdeLUX SS13 zomercollectie

POMPdeLUX | verkrijgbaar van maat 80 t/m 152 | Prijzen variëren van €18,95 voor een shirt tot €33,50 voor een tule jurk |  Kijk voor meer informatie en de webshop op POMPdeLUX

Speciale dank gaat uit naar POMPdeLUX consulente Banny Vieten voor het tonen van de collectie en het maken van de foto’s van haar prachtige dochter Jolie van 3. 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: