SS14 | Oil & Garment – True Stories

Tijdens de Kleine Fabriek maakten we kennis met het Belgische Oil & Garment. Dit stoere merk voor jongens en meisjes zorgt voor een kleurrijke zomer die in het teken staat van motoren, verre reizen en ‘burning rubber’. Dat gaat een stoere zomer worden.

oil and garment, kinderkleding, zomercollectie

Bij Oil & Garment staat elke collectie in het teken van – de naam zegt het al – olie. Of eigenlijk alles wat te maken heeft met motoren. Niet voor niets, want ontwerper Jean-Marc haalt zijn inspiratie uit zijn verschillende lange motor trips naar Afrika, Australië en Nieuw Zeeland. Dat is niet alleen duidelijk te zien aan de kleurrijke collectie waarin de zon altijd lijkt te schijnen. Maar ook aan de gebruikte print. Zo zien we fotoprints van motorrijders, roadmaps, verkeersborden en wegwijzers, maar ook kleurrijke prints van paradijsvogels, bloemen en vlinders.

oil and garment, kinderkleding, zomercollectie

Wat ons vooral positief verbaasde tijdens onze ontmoeting op de Kleine Fabriek is dat de shirts gemaakt zijn van über zachte katoen. Heerlijk om te dragen, om in te spelen en te ravotten. Oil & Garment nodigt kids uit om in haar collectie helemaal ‘kind’ te zijn.

oil and garment, kinderkleding, zomercollectie

Meest opvallende item uit de zomercollectie True Stories is wat ons betreft het met verfspatten bespetterde shirt. Elk exemplaar is uniek. Hier zijn er geen twee dezelfde van, want pas nadat het tot t-shirt is genaaid, worden de verfspatten aangebracht. Hoe cool!

oil and garment, kinderkleding, zomercollectie

Oil & Garment | True Stories | maten zijn van 2 tot 16 jaar

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: