SS16 | De Kleine Fabriek in vogelvlucht

De Amsterdam Rai stond afgelopen weekend in het teken van de kinder-zomercollecties van 2016. Twee dagen lang showden bekende en minder bekende merken hun nieuwste ontwerpen, stijlen, vernieuwingen en meer. Gaat de komende zomer een spannende nieuwe impuls geven aan de kledingkast van mijn kinderen? We geven je een overzicht in vogelvlucht. Oordeel zelf.

Kleinefabriek-zomer-2015-pressroom-1Kleinefabriek-zomer-2015-2 Kleinefabriek-zomer-2015-pressroom-2

Bij binnenkomst valt 1 ding mij gelijk op: de ontwerpers van de Kleine Fabriek hebben goed gekeken naar hun concullega’s van de Playtime Paris. De sfeer, de opzet, het kleur gebruik zelfs de entree ademt het kunstzinnige en minimalistische waar ik op Playtime zo blij van wordt.
Na in de pressroom een blik geworpen te hebben op de plattegrond, valt er nog iets op. Het aanbod van deze zomerbeurs is vele malen kleiner dan die van de wintercollecties. Door de ruime opzet valt het in eerste instantie niet gelijk op, maar na een rondje beursvloer met veel meer koffiecorners dan ik gewend ben, lijkt er hier en daar zelfs aan ‘opvulling’ gedaan te zijn.

Kleinefabriek-zomer-2015-3

Kleine Fabriek zomer 2016

Kleine Fabriek 2016

Kleine Fabriek zomer 2016

Seminarruimte

Seminarruimte

Niet dat dit de pret mag drukken overigens. De collecties die ik mag bewonderen zijn zeker de moeite waard, hoewel de echte uitblinkers niet zo zeer onder de ‘grote namen’ te vinden zijn. De conceptuele hoek met kleine merken hebben veel meer mijn hart gestolen. Het geweldige unisex merk Molly Polly & Jackson met alle verschillende karakters die steeds weer terugkomen in hun shirts zijn hartveroverend. Maar ook het Chinese merk Ploc Ploc vind ik een geweldige find: zachte kleuren en zachte stoffen maken dit heel draagbaar en toch net even anders.

Molly Polly & Jackson

Molly Polly & Jackson

Kleinefabriek-zomer-2015-nos

Ploc Ploc

Ploc Ploc

Girls go ‘Pink & Sweet’
Heel veel veranderingen gaan we niet tegenkomen in het straatbeeld van volgend jaar. Nog steeds zie je veel turquoise, pink en limoen. Heerlijke frisse zomerse kleuren. Veel bloemenmotiefjes voor de meiden met stoere sweats afgewisseld met ruisende, wijdvallende jurkjes. Tumble ’n Dry en LoFff zijn hier een goed voorbeeld van. Dezelfde kleur, heel andere toepassing. Cakewalk en Rijami’s (het meisjesmerk van Rian Donders de zus van Roy) passen de bloemmotieven beiden toe op hun eigen uitgesproken wijze. NoNo en Cars Girls gaan vooral voor sportief, casual en super zonnig.

Tumble & Dry Mini

Tumble & Dry Mini

Cakewalk

Cakewalk

Cars Girls

Cars Girls

LoFff

LoFff

Rijami's

Rijami’s

NoNo

NoNo

Boys go Nautic & Sporty
Voor de jongens zien we volgend jaar zomer voor het eerst minder leger en dierenprints. In het merendeel van de collecties heeft denim en blauw-wit-gestreept de overhand. Heerlijke shirts, vesten met capuchons of stoere gestreepte blouses en natuurlijk de sweatpants oftewel de Jogg. Het wordt voor jongens een sportief en nautisch jaar. Gaastra Kids en Frankie Melo passen het nautische thema goed door met hun verwijzingen van zeilmakers, boten en water in hun ontwerpen. I dig Denim en Tumble ’n Dry hebben waanzinnig mooie sweats en denim items voor volgende zomer. Het jumpsuit van Tumble is to die for. De casual items van Japan Rags en de coole joggs van Blue Pepper Industries moet je komende zomer in de kledingkast van je bink terugvinden.

Gaastra Kids

Gaastra Kids

Frankie Melo

Frankie Melo

Tumble 'n Dry mini - Boys

Tumble ’n Dry mini – Boys

I dig Denim

I dig Denim

Japan Rags

Japan Rags

Blue Pepper

Blue Pepper

Rags Industries

Rags Industries

Waren er ook echte uitblinkers en eyecatchers? Zo’n ontwerp waar je oog gelijk op valt? Jazeker wel. Er zijn altijd opvallende designs te vinden. Ontwerpen die je grijpen en die een hele beurs kunnen maken. Zelf word ik helemaal blij van het shirt met gouden vleugels van Billie Blush en het jasje van Carrement Beau. Ook de kindercollectie van Nikkie Plessen Nik&Nik vind ik om door een ringetje te halen. Heerlijk dat zwart-wit, met een zacht kleurtje en minimalistisch design. Makkelijke ontwerpen voor kids, maar met een hoog fashion gehalte. Love it. Natuurlijk mogen we de prachtige jurk van Jottum niet overslaan. Een ontwerp zoals we van Jottum gewend zijn, maar wat een prachtige stof!

Billy Blush

Billy Blush

Carrement Beau

Carrement Beau

Kleinefabriek-zomer-2015-nik&nik

Nik & Nik

Jottum

Jottum

Toys and more
Dat de Kleine Fabriek allang geen beurs voor alleen fashion meer is, bewijzen de vele aanbieders van speelgoed, gadgets, accessoires en bedlinnen. Ook hier zijn er een paar geweldige nieuwe ontdekkingen en herontdekkingen (en laten die nu het meest verrassen).
Zo ben ik helemaal verliefd op de poppenhuizen van Liliane Dolls Villa. Welke poppenmoeder wil nu niet zo’n creatief inspirerend huis om urenlang mee te spelen? En dan de geweldig gekleurde knuffels en kinderboekjes van Papinee. Dit merk uit Hong Kong heeft niet alleen mijn hart, maar ook dat van zoonlief gestolen. Het liefst was hij samen met het schaapje de luchtballon ingestapt. En van het bouwpakket speelgoed van Krooom werden ook allebei onze vingers gekriebeld om aan de slag te gaan. Hier heb je niet alleen speel-, maar ook knutselplezier van en die kleuren!

Liliane Dolls Vila

Liliane Dolls Vila

Papinee

Papinee

Papinee

Papinee

Krooom

Krooom

De stayers die dit jaar – mede door hun presentatie, maar ook zeker door hun bewijs van kwaliteit – zijn zonder uitzondering het houten speelgoed van Janod en de knuffels van Kaloo en Happy Horse

Happy Horse

Happy Horse

Janod

Janod

Kaloo

Kaloo

Leukste stand vond ik overigens die van Super Rebel Kidswear. Heerlijk rauw, net even anders en een verfrissende collectie voor boys & girls … ehhh rebels.

Kleinefabriek-zomer-2015-superrebel-2

Super Rebel Kidswear

Kleinefabriek-zomer-2015-superrebel-1

Foto mede mogelijk gemaakt door free goodies van Super Rebel Kidswear, Ploc Ploc, Papinee & Ipanema

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "SS16 | De Kleine Fabriek in vogelvlucht"

  1. Judith says:

    Het was weer even gezellig om met je te kletsen! Ik spot toch wel een paar gave merken/collecties die ik zelf heb gemist. Leuk om alsnog te zien. XX Judith
    Judith onlangs geplaatst…Mini fashion | sneak peek Mini Rodini AW15My Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: