StayOkay | is een hostel leuk met kinderen?

De titel is precies de vraag die wij onszelf stelden: is StayOkay leuk met kinderen? Natuurlijk ken ik het StayOkay principe wel: een hostel waar je tegen een super strakke prijs kan verblijven. Maar tot voor kort vond ik dat meer iets voor jongeren die onder het genot van heel veel drank goedkoop willen overnachten. Bleek ik het principe van StayOkay toch niet helemaal te kennen.

StayOkay heeft de afgelopen jaren een behoorlijke vlucht gemaakt. Zo zijn er niet alleen heel veel nieuwe accommodaties bij gekomen. Ook willen ze af van het idee dat ze alleen maar een slaapzaal met heel veel bedden zijn waar jongeren lallend de nacht doorkomen. StayOkay heeft veel meer te bieden dan dat. Zo zijn er een aantal accommodaties die ook geschikt zijn voor gezinnen en families. Er zijn speciaal ingerichte familiekamers en privé verblijven waar kinderen zich kunnen vermaken en tot rust komen.

Tijd om het eens aan den lijve te ondervinden of we al onze vooroordelen over boord kunnen gooien. We besluiten een weekend naar het mooiste (t)huis van Nederland af te reizen. In Gorssel staat namelijk een prachtige Noors Jachthuis ‘De Kleine Haar’ genaamd, die al sinds het begin van de vorige eeuw dienst doet als hostel. Ondertussen is de hostel uitgegroeid tot een klein vakantieparkje, maar is de Stuga in zijn oude staat blijven bestaan en doet het heden ten dage dienst als restaurant, ontmoetingsruimte, cafe en ontbijtzaal.

stayokay gorssel familie hostel

We rijden door het typische Nederlandse landschap als ineens in the middle of nowhere een houten huis verreist tussen de weilanden. We zijn er. In Gorssel een klein plaatsje in de Achterhoek tussen Zutphen en Deventer.

Bij binnenkomst worden we allerhartelijkst ontvangen door het dienstdoend personeel. Door de vele files op de heenreis hebben we nog niet gegeten. Onze vraag of er een MC Donalds in de buurt is wordt vriendelijk weggewuifd “we zullen de kok vragen of er nog iets voor jullie is.” In een mum van tijd staat de tafel in het restaurant vol met eten. Wat een service.

stayokay gorssel familie hostel

Na het eten ontvangen we de sleutel van onze familiekamer. Deze blijkt achter de grote Stuga te liggen en is niet alleen een kamer, maar een klein huisje. Ideaal met drie kleine kinderen. De kinderen zijn gelijk enthousiast. We komen niet alleen langs een speeltuin, maar er zijn ook skelters op het terrein die je zou maar mag gebruiken (als er niemand op zit). Het maakt ze al niet eens meer uit hoe het huisje er uit ziet, want ze zijn niet van plan lang binnen te zitten.

stayokay gorssel familie hostel

stayokay gorssel familie hostel

In onze familiekamer

Eenmaal binnen blijkt de kamer ruim genoeg voor z’n allen. We hebben de beschikbaarheid over een douche, toilet, gootsteen & spiegel en genoeg bedden voor ons allemaal. Eerlijk is eerlijk de zitgelegenheid is minimaal met twee stoelen en een zitzak en het is even wennen dat er niet gegeten en gedronken mag worden in het huisje, maar we zijn ook niet van plan binnen te blijven zitten.

stayokay gorssel familie hostel

stayokay gorssel familie hostel

stayokay gorssel familie hostel

Kan je dan helemaal niet drinken bij een StayOkay hostel? Jazeker wel. Het is de bedoeling dat je je drankje en hapje doet in de gezamenlijke eetkamer in de Stuga. Hier kun je niet alleen ’s avonds een drankje doen, de ruimte wordt ook gebruikt bij het diner, het ontbijt en elk ander tussendoortje. Rondom een grote openbaar is het ’s avonds lekker zitten in een van de gemakkelijke stoelen.

Ontdek het groen

De volgende ochtend melden we ons voor een lekker ontbijt in de ontbijtzaal. We besluiten om vandaag de omgeving te gaan verkennen. Via de vele folders op de bar en in de familiekamer komen tot de beslissing om Gorssel, Deventer en Bronckhorst een bezoekje te brengen dit weekend. Met een lekker zonnetje besluiten we eerst de directe omgeving rondom de Stuga te ontdekken. Vanuit de eetzaal zien we het vele groen en de kinderen willen dolgraag schommelen, klimmen en klauteren.

stayokay gorssel familie hostel

stayokay gorssel familie hostel

stayokay gorssel familie hostel

stayokay gorssel familie hostel

stayokay gorssel familie hostel

stayokay gorssel familie hostel

stayokay gorssel familie hostel

Uitstapjes vanuit StayOkay Gorssel

  • Bronkhorst is het kleinste stadje van Nederland en telt op het moment 112 inwoners en is niet meer dan een straat. Toch ademt het dorp alles van een dorp en is het een bezoek meer dan waard. Je stapt als het ware in de tijd van Charles Dickens, met kinderkopjes, een dorpskern en heel veel weilanden.
  • Deventer is een van de 5 oudste steden in Nederland, een echte Hanzestad. De stad heeft het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Daarnaast heeft het ook een levendig uitgaanscentrum en een super leuk shopping gebied met heel veel kleine winkeltjes.
  • Gorssel. Als je dan toch in Gorssel logeert, dan moet je ook een bezoekje brengen aan het centrum van dit dorp. Het heeft niet alleen een aantal leuke winkeltjes en MuseumMore. Ook worden er veel evenementen en markten georganiseerd. Daarnaast moet je in Gorssel een bezoekje brengen aan Loetje, waar ze de lekkerste biefstukken van Nederland maken.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "StayOkay | is een hostel leuk met kinderen?"

  1. Melissa says:

    Leuk!!! Wij waren ook enthousiast na een weekend in Stayokay op Texel 🙂 nu vrijdag weer, tot dan!
    Melissa onlangs geplaatst…Win de dvd Kikkerdril + kaartjes voor de bioscoopfilm UilenbalMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: