Stemwijsouders | Waar stem jij op met een gezin?

De verkiezingen, ik zit er midden in. Ik kijk, lees en luister naar zo veel mogelijk informatie over de verschillende politieke partijen. Tot op heden ben ik nog steeds een zwevende kiezer. Hart en verstand zijn het nog niet met elkaar eens. Vooral het missen van vragen met betrekking tot het ouderschap doen met twijfelen in mijn keuze. Tijd om de StemWijsOuders te doen.

Waarom ik nog een zwevende kiezer ben? Omdat er zoveel spelers op het veld staan. Niet alleen kleine te verwaarlozen partijen, maar ook heel veel midden-grote spelers. Iedereen lijkt opeens kans te maken op een plekje in het kabinet. Mijn keuze doet er toe, maar vooral: wie wil ik dan op de plaats in het torentje?

Buitenhof, Nieuwsuur, Pauw & Jinek – de Verkiezingen, De wereld draait door, het JeugdJournaal, en alle debatten, ik heb ze allemaal gekeken. Het levert hier en daar wel een paar heldere momenten op waarin ik bevestig dat mijn gevoel wel juist zal zijn. Maar toch mis ik in al deze uitzendingen het antwoord op een paar belangrijke vragen. De vragen die betrekking hebben op mij als moeder. Die betrekking hebben op mijn gezin. Hoe kom ik er achter welke partij er bij mij mijn gezin past?

Precies voor deze vragen heeft Marjet Winsemius samen met Ouders & Onderwijs en Voor Werkende Ouders de StemWijsOuders.nl in het leven geroepen. Deze stemwijzer is voor ouders met opgroeiende kinderen. Alle vragen binnen de StemWijsOuders gaan over onderwerpen die van belang zijn voor gezinnen.

stemwijsouders stemwijzer verkiezingen den haag

Hoe werkt de StemWijsOuders?

Benieuwd naar deze stemwijzer open ik de website. Er staan 17 stellingen die allemaal over onderwijs, opvang en opvoeden gaan. Vragen als ‘Reclame voor ongezonde producten gericht op kinderen wordt verboden’ of ‘Scholen mogen zelf bepalen hoe groot hun klassen zijn’ en ‘De rekentoets wordt afgeschaft’. Op elke vraag kan je ‘Eens’, ‘Oneens’ of ‘Geen mening’ antwoorden.
Aan het einde van de test krijg je een resultaten overzicht waarin je duidelijk kan zien welke partij het meest overeenkomt met jouw gegeven antwoorden. Ook de partijen waar je de minste overeenkomsten hebt kun je terugvinden in de grafiek.

Onder de grafiek vind je ook nog een uitgebreid overzicht waarin jouw standpunten worden vergeleken met elke partij.

De uitkomst van mijn StemWijsOuders stelt me gerust. De partijen die ik in het vizier had, staan ook boven aan mijn uitkomstenlijstje. Nu nog kiezen wie mijn stem definitief gaat krijgen.

Andere stemwijzers zijn:

Stemwijzer
Kieskompas
Groenkieskompas.nl
Jongerenkieswijzer
Stemkijker
De Fiscale Stemwijzer

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: