Stokke HandySitt | Een ideale stoelverhoger

In menig restaurant kom je hem al tegen: de Stokke HandySitt. Een kinderstoel die je gemakkelijk op een volwassen eetkamerstoel plaatst: een stoelverhoger. Maar hoe werkt deze HandySitt eigenlijk? En is hij net zo Handy als zijn naam doet vermoeden? Kleine Eline (10 maanden) en Simon (1) testten hem uit.

Dat de HandySitt handig en praktisch is als je klein behuisd bent, dat geloven we meteen. Ook in een restaurant is het een prima optie om ruimte te besparen. Maar hoe werkt de Stokke HandySitt nu precies en hoe leuk is deze kinderstoel als hij dagelijks gebruikt gaat worden? Eline (10 mnd) en Simon kregen de witte Stokke HandySitt een paar weken op proef en onderwierpen de stoel aan een kritische test. Samen met hun papa en mama, want naast gebruiksgemak moet hij ook op veiligheid getest worden.

Stokke HandySitt

In een grote platte doos komt de kinderstoel binnen. Meteen is duidelijk dat het een ruimte winner is. “Ideaal”, volgens de mama van Eline want met 4 kids is aan ruimte altijd een gebrek in huis. Door de Handy Sitt over een bestaande stoel te plaatsen, voorkom je dat je ruimte inlevert met een extra – meestal grote – losstaande kinderstoel. De HandySitt vouw je als het ware uit door het zitje uit te klappen en klaar is hij voor montage op de eetkamerstoel. Door de ruime beugels hang je de kinderstoel gemakkelijk over de leuning van de stoel. Schuif nu de open op lengte en zet ze stevig vast. Hou hierbij rekening dat het zitje van de stoel horizontaal staat. Zo weet je zeker dat je kindje recht zit.

Na het vastzetten van de poten maak je de band onder de stoel door vast zodat deze niet meer heen en weer kan schuiven. Het geïntegreerde driepuntsgordeltje zal er voor zorgen dat je kindje – net als in een buggy – niet van de stoelverhoger afvalt. De riempjes van de HandySitt gaan ook gemakkelijk vast. En eenmaal vast zitten kids stabiel en veilig aan tafel. Even nog het zomers gekleurd zitje op de stoelverhoger bevestigen en het testen kan beginnen.

Simon zijn stoelverhoger wordt geplaatst op een eetkamerstoel. Hierdoor kan hij op gelijke hoogte als broer en zus kan mee eten aan tafel. Dit is meteen een doorslaand succes. Met de handjes op tafel slaand voelt hij zich een grote jongen. Geen plastic dienblad meer voor z’n neus waardoor hij altijd 30 cm verder van tafel zit als de rest. Geen te hoge kinderstoel meer, waardoor ‘erbij horen’ ook niet echt lukt. Met de HandySitt zit onze man op een echte grote stoel en dit bevalt hem prima.

Stokke HandySitt

Wel is het een nadeel dat de stoel waarop de HandySitt geplaatst wordt met stof is bekleed, hierdoor passen de haken niet zo gemakkelijk om de leuning als bij een houten keukenstoel. Maar eenmaal vast is hij niet van z’n plek te duwen. Wel zijn we blij dat ze bij Stokke voor goede riempjes hebben gekozen waardoor de kleine man stevig vastzit, want hij kan van enthousiasme geen moment stil zitten en wipt behoorlijk op en neer. Na een paar dagen van wennen, wordt hij wat rustiger en vindt hij z’n ideale ‘zithouding’: handjes op de tafel, rug tegen de leuning en de beentjes languit gestrekt over elkaar geslagen. Heerlijk relaxed.

Stokke HandySitt

Bij Eline thuis hebben ze de Stokke HandySitt op een eetbank bevestigd. Het is even de vraag of dit zal lukken, maar ook hier blijft de stoelverhoger prima op z’n plek. En zo zit de kleine meid als een echte prinses tussen haar twee broers en zus. Door  met z’n vieren op de bank te zitten, wordt het eten aan tafel opeens veel georganiseerder. “Normaliter moeten we altijd een kinderstoel bijschuiven. Hierin zit Eline veel hoger dan de andere kindjes en soortement van apart waardoor het eten eigenlijk opgedeeld is in twee gedeeltes: het eten geven van Eline en het zelf eten met de overige drie. Nu de kleine meid tussen haar broertjes en zus in zit hoort ze  er helemaal bij en gaat het eten op een veel rustiger tempo”, aldus Eline’s mama.

Stokke HandySitt

Ook bij Eline blijkt het een voordeel dat er geen dienblad aan de HandySitt zit. Ook deze kleine meid vind het veel leuker om aan de tafel te zitten en mee te doen met de rest van het gezin. Niet alleen het eten wordt zo een feestje, ook kan ze deelnemen aan andere gezinsmomenten “samen knutselen aan tafel of tekenen.” Legt haar mama uit “Normaal lag ze dan in haar wipstoel, nu zit ze tussen ons in en vindt het allemaal – hoewel ze nog niet echt mee kan doen – reuze interessant.”

Stokke HandySitt

Dat naast de veiligheid en het gemak het oog ook wat wil, spreekt bijna voor zich. Niemand wordt blij van een lelijk meubelstuk in de woon- of eetkamer. “De HandySitt is naast praktisch ook een prachtige aanvulling op ons interieur. Beter dan dit hadden ze hem voor ons niet kunnen ontwerpen”, antwoord Eline’s mama op de vraag of de looks van de stoelverhoger ook voldoen aan haar eisen. “De kleuren passen geweldig bij onze woonkamer. Zo is het echt een mooie blikvanger.”

Stokke HandySitt | verkrijgbaar in 3 kleuren (wit, rood en zwart) | aanvullende accessoires: kussentjes, reistas, stand-alone pootjes en wandrail | €79,- | o.a. verkrijgbaar bij Prenatal en Babypark| kijk voor meer informatie op Stokke

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: