Stropdaschallenge | Als jij de baas van Nederland zou zijn

BV Familie lanceerde afgelopen week de stropdaschallenge. Een challenge voor kinderen om de politici van Nederland te vertellen hoe zij over Nederland denken. Zonder stemrecht, maar met een mening laten kinderen met deze challenge in een filmpje zien dat je geen stropdas hoeft te dragen om gehoord te worden. Accepteer jij de #stropdaschallenge?

Met de stropdaschallenge laten kinderen aan politiek Den Haag horen dat ze een stem hebben en een mening. In de challenge vertellen ze wat zij zouden doen als ze de baas van Nederland zouden zijn.

Stropdaschallenge | Hoe doe je mee?

  • Vind een stropdas (die je door mag knippen!) of knutsel een stropdas (papier 0f stof)
  • Doe de stropdas om
  • Begin met filmen van je statement
  • Vertel wat jij zou doen als baas van Nederland
  • Knip je stropdas door
  • Laat weten wie jij uitdaagt voor de stropdaschallenge
  • Plaats je filmpje op Facebook, twitter of instagram met de # stropdaschallenge

stropdaschallenge politiek

Initiatiefnemer Marjet Winsemius stelt dat het in politieke discussies nauwelijks gaat over kinderen of onderwerpen die kinderen aangaan. “Terwijl kinderen zelf zo vaak heel mooie oplossingen kunnen aandragen. Oplossingen die de stropdassen uit Den Haag niet bedenken”, aldus Winsemius.

Stemwijsouders.nl

Winsemius lanceerde eerder al de stemwijsouders.nl, een stemwijzer voor ouders met opgroeiende kinderen. Samen met Voor Werkende Ouders en Ouders & Onderwijs ontwikkelde ze deze stemwijzer waarin je als ouder met opgroeiende kinderen kan zien welke partijen het beste bij jouw levenssituatie past. Eerlijk is eerlijk, je komt de stellingen van de politieke partijen die over onderwijs, kinderopvang, gezin en kinderen summier tegen in hun partijprogramma’s. Bij de stemwijsouders.nl krijg je alle vragen voorgeschoteld die om het gezin draaien.

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: