Styling tips om je keuken op te leuken!

Vandaag schrijft Sharon – de leukste interieurstylist die we kennen – een blog vol tips over hoe je de keuken kan omtoveren tot een een stijlvolle kamer. Aan de slag met haar handige tips!

De keuken is een plek die qua styling vaak een tikkeltje verwaarloosd is door het intensieve gebruik. Vaak staat het aanrecht dan ook vol met praktische apparaten, flessen en potten en wordt meestal gebruikt als opslag voor vaat en andere veelgebruikte spullen waardoor hij vaak niet gestyled te krijgen is!

Herken je dit? Dan heb ik voor jou wat stylingtips om daar iets aan te veranderen!

keuken tips styling moodz academy love4kidz
keuken tips styling moodz academy love4kidz

5 tips om je keuken om te toveren

Tip 1: Opruimen

Om te beginnen gaan we de keuken opruimen! Gooi half gesneuvelde kopjes en glazen weg. Samen met de kruidenpotjes die over de datum zijn en de oude Tupperware, welke je ooit hebt gekregen toen je het huis uit ging maar niet gebruikt. Haal er een lekker sopje doorheen. Berg losse spullen op door ze een vaste plek achter deurtjes en in lades te geven. Kleine losse dingen kun je eventueel in mandjes opbergen.

Nu is je aanrecht – op je koffiezetapparaat na – helemaal leeg. De keuken is opgeruimd en schoon en dan? We gaan hem afstylen!

Meer tips over het opruimen van je kamers lees je in de blog Je woonkamer restylen

Tip 2: Let op design

Tegenwoordig zijn de meeste apparaten niet alleen functioneel, maar zien ze er ook steeds mooier uit. Waardoor ze echt niet meer in de kast hoeven te blijven staan. Let bij het uitkiezen van apparaten dan ook op het design. Mooie apparaten mogen gezien worden en kunnen ook heel decoratief staan in de keuken!

Tip 3: Mooie snijplanken

Je kan er bijna niet meer omheen; mooie houten of marmeren snijplanken! Zet snijplanken en dienbladen van verschillende vormen en maten rechtop overlappend bij elkaar tegen de achterwand. Heel stijlvol en nog functioneel ook!

Tip 4: Groen in huis

Geur en kleur is heel belangrijk, haal dan ook groen in huis. Zet een paar mooie decoratieve potjes en mandjes met heerlijk geurende kruiden in de keuken. Het ruikt lekker, het staat mooi en koken met verse kruiden maakt je gerechten ook nog eens veel lekkerder!

Tip 5: Eyecatcher

Zorg voor een mooie eyecatcher in je keuken. Een mooie lamp, een opvallende muurtekst, een grote klok, een design fruitschaal of plant in de keuken. Een item waar je niet omheen kunt, maar wat de keuken nét dat beetje extra sfeer geeft.

Meer ideeën opdoen voor een eyecatcher? Lees dan eens de blog Hoe kies je het juiste vloerkleed?

Als koken nu geen feestje wordt … …

Liefs,
Sharon

Meer weten over Sharon? Check dan haar website Moodz Styling

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Styling tips om je keuken op te leuken!"

  1. Naomi says:

    Onwijs leuke tips! vrolijkt je keuken echt enorm op
    Naomi onlangs geplaatst…Jeans Nittitte (medium blue denim) – Mini GirlMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: