Superparent.nl | Workshop harenvlechten voor vaders met dochters

Ken je dat, dat papa de kinderen naar school brengt ‘s ochtends en dat je ze dan ‘s middags ophaalt en denkt: “Zijn ze zo naar school gegaan?”. Niet alleen de kleding is curieuze mengeling van kleuren en prints. Maar de haren – vooral die van dochterlief – zijn op z’n minst ‘typisch’ te noemen. Tijd voor een workshop harenvlechten voor papa’s van Superparent.nl.

Vanaf haar geboorte ben ik bezig met de haren van dochterlief. Heerlijk vond ik het om haar weerbarstige krullen onder controle te krijgen met knipjes en elastiekjes. Later toen de krullen verdwenen en er een ultra zacht stijl haar voor in de plaats kwam begon het ‘creatief met haar’ pas echt. Vlechten, staartjes, knotjes. Heerlijk.

Papa aan de andere kant is er niet zo handig mee. Dochterlief kon dan ook rustig met een elastiek aan de zijkant van haar hoofd, half in de klit naar school. Niet dat haar haar zo weerbarstig is of lastig. Op de een of andere manier kunnen die grote mannenhanden niks beginnen met dat fijne lange haar en een stapel elastiekjes. Uit mijn omgeving weet ik ondertussen dat mijn man niet de enige is die in de war raakt van lange haren. Tijd voor actie dus.

workshop harenvlechten vaders papa's superparent teamkappers

workshop harenvlechten vaders papa's superparent teamkappers

Workshop harenvlechten een ideaal cadeautje

Een workshop harenvlechten voor vaders met dochters zou in het geval van mijn man ideaal zijn. Laat die nou net in het leven geroepen zijn door Superparent.nl. Superparent.nl is een site voor stoere, hippe papa’s van dochters. Initiatiefnemer is Patrick van Hoof. Als alleenstaande vader van twee dochters heeft hij zichzelf het harenvlechten aangeleerd zodat zijn twee meisjes netjes en verzorgd voor de dag komen. Om het meer vaders te kunnen leren, is hij een workshop gestart met een kapsalon en bleek het een uniek en succesvol concept. Nu organiseert hij met zijn bedrijf Superparent en Team Kappers workshops door het hele land om zo vaders te leren hoe je gemakkelijk diverse vlechten maakt.

Dat vaders leren vlechten niet alleen een handige skill is die van pas komt. Het is ook een moment van quality time tussen vader en dochter.

workshop harenvlechten vaders papa's superparent teamkappers

workshop harenvlechten vaders papa's superparent teamkappers

Superparent en Team Kappers

Wij zijn heel erg benieuwd of het uberhaupt mogelijk is om manlief het harenvlechten tot een kunst te laten verheffen. Zelf is hij er van overtuigd dat het niet moeilijk kan zijn, maar dochter en ik twijfelen over dit gevalletje hoogmoed. We melden ons in het NEMO Science Museum waar we worden opgevangen de het team van Superparent en Team Kappers. Samen met diverse papa’s zoeken man en dochterlief hun plekje op.

Aan tafel vinden ze een spiegel, haaraccessoires, haarborstel en haarmiddelen. Onder een toeziend oog van diverse kappers worden de vaders begeleid in hun leren vlechten. Op het podium krijgen ze een voorbeeld en wordt stap voor stap voor gedaan hoe je een makkelijke vlecht maakt. Manlief begint met het borstelen van het haar en zet zich daarna helemaal in om een mooie vlecht af te leveren.

workshop harenvlechten vaders papa's superparent teamkappers

workshop harenvlechten vaders papa's superparent teamkappers

Workshop harenvlechten | resultaat gegarandeerd

Twee uur later ontvang ik op mijn telefoon een appje met het resultaat van de eerste en tweede ronde. Ik ben verbaasd over het resultaat. De gewone vlecht is prima. De visgraat is beter dan mijn eigen creatie. Als laatste krijgen we ook nog een invlecht. Ik ben onder de indruk.

workshop harenvlechten vaders papa's superparent teamkappers

Enthousiast en trots komen dochter en man uit de workshopruimte gelopen. Trots dat het gelukt is en op het resultaat. Enthousiast omdat ze zo’n leuke ochtend hebben gehad en het samen hebben gedaan.

Ook nieuwsgierig naar een workshop of het concept Superparent.nl? Kijk dan op hun website voor relevante data en informatie.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: