Teken jij je ideale thuis met Crayola en SOS Kinderdorpen?

Met de winter in aantocht, gaat de open haard weer aan. Een heerlijk gevoel van samen zijn en thuiskomen. Heel simpel. Zo lijkt het. Maar wat als je ‘thuis’ niet zo vanzelfsprekend is? Wat als je je helemaal niet veilig kan voelen in je huis? Wat als een ‘veilig thuis’ geen vanzelfsprekendheid is? Crayola en SOS Kinderdorpen sloegen de handen ineen met de actie ‘Tekenen voor Betere Wereld’. Want ieder kind verdient z’n ideale thuis.

Ambassadrice van SOS Kinderdorpen Kim-Lian van der Meij en auteur Gitte Spee trapten in het Stedelijk Museum Amsterdam samen met tientallen kinderen de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ af met een eigen tekening van hun ideale thuis. De actie is een initiatief van Crayola, – producent van knutsel- en tekengerei. Door kinderen hun ideale thuis te laten tekenen en deze via een veiling te verkopen, willen ze kinderen stimuleren geld op te halen voor SOS Kinderdorpen.

crayola-teken-ideale-thuis-4

Wij hadden het voorrecht om hier bij aanwezig te zijn en als een van de eerste ons veilige thuis op papier te zetten. Zoonlief van vier besloot dat je het veiligst bent in een boomhut, z’n vriendje vond een Pirateneiland veel meer geschikt als ideale woonplek en zoon senior ontwierp een cruiseschip. Zo heeft iedereen een ander gevoel bij ‘ideale thuis’ en ‘veilig huis’.

Een goed doel met creatief tintje

Een goed doel met een creatief tintje want elk kind vind het toch leuk om z’n eigen droomhuis te tekenen? Ben je tussen de 4 en 12 jaar dan kan je je fantasie helemaal de vrije loop laten. Woon je in een boomhut, op een piratenboot of in een kasteel? Jij beslist en alles is goed. Is de tekening klaar? ga dan naar de speciale site van Crayola om de tekening up te loaden. Vanaf nu tot en met 14 november is hij voor alle bezoekers te zien en kan je op de tekening bieden. De tekening wordt uiteindelijk verkocht aan de hoogste bieder. De opbrengst komt ten goede aan de familieversterkende programma’s.

crayola-teken-ideale-thuis-3

Doe mee met Crayola Helpt

Tot en met 14 november kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar in Nederland hun tekening van ‘het ideale thuis voor ieder kind’ insturen via het platform Crayolahelpt.nl. Vanaf 31 oktober kan iedereen SOS Kinderdorpen steunen door te doneren op zijn of haar favoriete tekening. De opbrengst hiervan komt ten goede aan hun familieversterkende programma’s. Via deze programma’s ondersteunt de organisatie kwetsbare families door hen te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen. Zodat nog meer kinderen kunnen opgroeien in een fijn thuis. Met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ worden kwetsbare gezinnen ondersteund in onder andere Ghana, Indonesië, Roemenië en Kenia.

crayola-teken-ideale-thuis-2

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: